ANNA3 | Scala Kolacny brothers - 20 years Scala

16 april 2016
Scala & Kolacny Brothers
20 years Scala

ANNA3 | | Scala Kolacny brothers | 20 years Scala | 16 april 2016 | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Uitvoerders

Stijn Kolacny, koordirectie
Steven Kolacny, piano

Passie die alles verbindt

Wat doe je als de grote Sint-Anna-ten-Driëenkerk reeds maanden voor het geplande concert is uitverkocht? Dan las je een tweede voorstelling in de namiddag in en ook dan raakt de kerk helemaal gevuld met enthousiaste fans !

Het onwaarschijnlijke succes van het Scalakoor, getrokken door de dubbele locomotief van de Kolacny broers, brengt hen in alle hoeken van de wereld en waarachtig ook tot op Linkeroever!

Er zijn koren en er zijn koren…en Scala kan je geen "gewoon" koor meer noemen. Het meisjeskoor bestaat 20 jaar en geeft in de verjaardagsshow een overzicht van de verschillende hits en muziekgenres waar het in de loop der jaren doorheen rolde. En dat leek af en toe op een spannende muzikale rollercoaster!

Onder de begeesterende begeleiding van Stijn en de geniale muzikaliteit van Steven brachten de zangeressen een prachtige show, een kippenvelreactie was vaak niet te vermijden…

Als je een evenwichtige mix krijgt van muzikale schoonheid, zuivere zangstemmen, geweldige technologische capaciteit en bovenal een passie die dit alles met elkaar verbindt, dan heb je het recept voor een meer dan geslaagde namiddag en avond. Getuigen hiervan waren de meer dan duizend mensen uit binnen- en buitenland die de kerk na afloop verlieten met een blij gezicht.

Voor Anna3 was dit alweer het bewijs dat "onze" kerk weliswaar kerk blijft, maar toch ook perfect functioneert als concertzaal. En dat je, dank zij het werk van vele, vele vrijwillige medewerkers en helpende handen, grootse dingen kan realiseren waarvan je een jaar geleden misschien slechts kon dromen… 
Annemie Vermeersch