ANNA3 | Coope, Boyes and Simpson | Vredesconcert ter herinnering aan W.O. I | Zaterdag 5 november 2016 | 19.50 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

5 november 2016

Vredesconcert met Coope, Boyes and Simpson

19.50 uur concert

19.15 uur deuren open

 

tickets

15 EUR | 20 EUR

 

verkoop

eventueel.be

Maak kennis met drie zangers die vastbesloten zijn de herinnering aan slachtoffers, racisme en verschrikkingen van de eerste wereldoorlog levendig te houden. 

Coope, Boyes en Simpson slagen er sinds 1993 in om dit met hun harmonieuze stemmen op een voortreffelijke wijze te vertolken. Zij schoppen ons niet alleen tegen de schenen maar brengen een boeiend spektakel met als hoofdthema vrede.
Met hun folksongs vullen ze een leegte 'waarin de moderne muziek niet altijd slaagt' aldus Lester Simpson.

De drie mannen zingen buiten hun eigen geschreven liederen ook originele composities van gerespecteerde schrijvers. Het was Piet Gielens (coördinator Flanders Fieldsmuseum) die hen stimuleerde om mee te doen aan een reeks vredesconcerten.

Hun Passendaele Suite werd gecomponeerd in opdracht van het gemeentebestuur van Passendaele ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van de slag bij Passendaele.

Terminus Passchendaele en The Belgian Girls werden uitgevoerd op de slagveldsite van Hill 60. 
De liederen We're here because we're here en The Christmas truce zijn uitgevoerd in de kerk van Passendaele en in de kathedraal van Ieper. Vanaf 2014 brengen zij met hun laatste CD 'In Flanders Fields' een reeks van concerten in Vlaanderen ter herdenking van de 100ste verjaardag van het begin van de oorlog.

Hoogtepunt is hun optreden te Antwerpen op 5 november 2016.
'Politiekers zullen altijd de vlag zwaaien' zegt Lester, 'het is gemakkelijk om de pracht en praal van de oorlog te verheerlijken, maar wij moeten vertellen wat er echt gebeurd is en waarom'.

Uitvoerders

Coope, Boyes en Simpson
Thirty Old Men
Trompettisten

En ook

Kruisweg
Oorlogsdagboek
visuals