ANNA3 | Saxofoonorkest Zwijndrecht | Herfstconcert | Operationeel | Vrijdag 13 oktober 2017 | 20.30 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk | Antwerpen Linkeroever

Vrijdag 13 oktober 2017

Saxofoonorkest Zwijndrecht

20.30 uur concert
20.00 uur deuren open

 

tickets

15 EUR (voorverkoop)
17 EUR (kassa)
10 EUR (-16 jaar)

 

voorverkoop tickets

bel: 03 219 86 09
of info@saxofoonorkest.com

 

Het Saxofoonorkest organiseert haar jaarlijks herfstconcert rond het thema ‘opera’ in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk. Gastsolist van dienst is niemand minder dan Jeroen Lenaerts, de acteur die vooral bekend is voor zijn rol in ‘Thuis’.

Jeroen, bij het grote publiek beter bekend als politieagent Tim Cremers in de populaire één-serie ‘Thuis’, houdt er naast het acteren nog een andere bijzondere hobby op na: het zingen van opera. Nadat hij op latere leeftijd ontdekte dat zijn stem ervoor geschikt was, ging hij klassieke zang studeren. Ondertussen is het duidelijk dat hij klaar is om verdere stappen te zetten in dit genre en hij zal u dan ook zeker verbazen met zijn buitengewoon warme stem.

Het Saxofoonorkest zelf zal voor u een gevarieerd programma brengen, waarbij het accent hoofdzakelijk wordt gelegd op enkele bekende opera-melodieën. De titel van het concert, Operationeel, wijst er dus op dat het concert niet enkel en alleen om operamuziek draait. Twee dagen later, op zondag 15 oktober, neemt het Saxofoonorkest namelijk deel aan het provinciaal orkestentornooi. Ze zullen hier een muzikale gooi doen naar een bevestiging van hun plaats in ere-afdeling.

Meer informatie over het concert en het orkest kan u tevens terugvinden op www.saxofoonorkest.com of op de Facebook-pagina facebook.

Uitvoerders

Saxofoonorkest Zwijndrecht
onder leiding van Kevin Verlackt

Gastsolist: Jeroen Lenaerts

 

Het orkest bestaat uit een 50-koppige symfonische bezetting waarbij een saxofoon choir, gaande van sopranino tot bas, de strijkers doet vergeten.
Het Saxofoonorkest staat sinds enkele jaren onder de deskundige leiding van Kevin Verlaeckt. Hij studeerde af aan het Conservatorium in Gent. Tijdens zijn studies volgde Kevin verschillende masterclasses in onder andere Canada en de USA.

Programma

Tijdens het concert zal u niet enkel kunnen genieten van enkele klassiekers en prachtige aria’s uit het rijke repertoire van de opera & operette, maar gaat u tevens een voorsmaakje krijgen van de werken die het orkest zal brengen op het orkestentornooi enkele dagen later.