ANNA3 | Kerstconcert Mieke en Luc Van Meeuwen | Vrijdag 22 december 2017 | 19 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

22 december 2017

KERSTCONCERT
Mieke en Luc Van Meeuwen


19.00 uur concert
18.30 uur deuren open

 

tickets

(genummerde plaatsen)
14 EUR (basistarief)
10 EUR (enkel voor hechte en beste vrienden)
  8 EUR (-26 jaar)

 

ticketverkoop

Aan de inkom van de kerk (indien nog tickets beschikbaar zijn).

 

Mieke en Luc zijn alle twee al jarenlang actief in de Vlaamse showbizz. Al verscheidene jaren toeren ze met een gezamenlijk kerstprogramma waarmee ze nu ook te gast zijn bij ANNA3.

Geen hoempapa en toch meezingmuziek. Geen schlagers en toch Nederlandstalig composities die Mieke en Luc op het lijf geschreven zijn, afgewisseld met fris vertaalde covers. Alle ingrediënten voor een sprankelend concert.

Mieke: dat ene woordje is voldoende. Het roept een wereld van herinneringen op aan de jaren zeventig, wanneer Mieke officieel de showbusiness binnenstapt aan de hand van componist-tekstschrijver en producer, Pierre Kartner. Het is dan 1973 en Mieke telt 16 lentes. Het zingen zit haar in het bloed. Tussen haar twaalfde en veertiende heeft ze aan meer dan honderd zangwedstrijden en talentenjachten deelgenomen en is ze in veelal in de hoogste regionen geëindigd. Haar stem klinkt geregeld in Belgische en Nederlandse feestzalen, waar het publiek haar op handen draagt.
Het wordt pas echt menens als Pierre Kartner haar tijdens een voorstelling van de ‘Vader Abraham Show’, in Wuustwezel naar voren haalt, om met hem de hit ’ Zou het erg zijn, lieve opa’, te zingen. Snel volgt er een eerste single, en wordt het duet met Kartner ‘Wat een prachtige dag’, uitgebracht. Inmiddels is er veel veranderd in de wereld van de showbusiness maar Mieke behoort tot de artiesten die tot op de dag van vandaag overeind is gebleven. Na jaren te hebben samengewerkt met Pierre Kartner werkt Mieke samen met o.a. Dries Holten en maakt ze plaatopnames met prominente artiesten zoals Dennie Christian en Freddy Breck.

In juni van 2007 doet haar Nederlandse platenfirma haar het voorstel om een DVD op te nemen op een tropische locatie. Maar toch koos Mieke voor de mooie plekjes in haar eigen Vlaanderen. “Ik vind dat we trots moeten zijn op ons mooi en gevarieerd landschap met zijn historische en landelijke pracht en onze eigen taal”, aldus Mieke. Bij het schlagerfestival in Hasselt ontmoet Mieke haar collega-zanger Benny Neyman. Uit respect dat beide artiesten voor elkaar hebben wordt er besloten dat er een duet zal worden opgenomen. Op de melodie van ‘True Love’, maakt Benny een Nederlandse tekst., maar midden in het productieproces van schrijven en opnemen overlijdt Benny Neyman in 2008... Een verlies dat diepe sporen nalaat in het leven van Mieke. Met Liliane Saint-Pierre zingt Mieke in 2011 het duet ‘Naar het sterrenlicht’. Wat is eigenlijk de definitie van ‘een ster’, zo vragen beide zangeressen zich af ? Sterren, zo weten zij’, stralen aan de hemel, een artiest,’gevangen in de volgspot’ moet stralen op een podium. Het licht en de energie die Mieke uitstraalt naar haar publiek als ze staat te zingen, maken dat zij licht brengt in de harten van haar publiek. Ze zal het nooit van zichzelf zeggen maar Mieke verstaat de kunst te stralen.

Luc Van Meeuwen werd op 28 augustus 1965 geboren als Leo Nijs. Hij groeide op in het Limburgse Meeuwen. Al zeer vroeg bleek dat hij over een krachtige stem beschikte. Ondertussen heeft Luc al heel wat liedjes op zijn palmares en heeft hij enkele tientallen cd´s op zijn naam. Luc is niet weg te slaan uit het showbizz landschap.

Uitvoerders

Mieke en Luc Van Meeuwen

 

Programma

Nederlandstalige kerstliederen

Voor meer informatie:

- www.miekesite.be
- www.lucvanmeeuwen.be