ANNA3 | Zaterdag 3 februari 2018 | Samenzangdag Kunstacademie Beveren | 14.00 uur en 16.00 uur| Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

zaterdag 3 februari 2018

Samenzangdag
Kunstacademie Beveren


14.00 uur : Awa? Ahoy!
16.00 uur : Koe watte? Kuwaté!

 

tickets

gratis toegang


De leerlingen van de Kunstacademie komen in twee grote groepen van telkens 200 leerlingen concerteren onder leiding van hun leerkrachten.

Uitvoerders

14.00 u: leerlingen L1 & L2

16.00 u: leerlingen L3 & L4  

Samenzangklassen van Hera Wyckers, Annelies De Kimpe, Koen Maris, Sven Van den Wyngaert en Bert de Queker

Programma

 

Awa? Ahoy! Koe watte? Kuwaté!

Als wie zaterdag 3 februari in de namiddag in de buurt van de kerk rondliep, begrijpt deze strijdkreten perfect: ze betekenen niets anders dan: zingen is plezant!

Uit volle borst brachten telkens 200 jonge leerlingen van de Kunstacademie Beveren een leuk, aanstekelijk, enthousisiast concert, begeleid en geleid door hun leraars, die dat jonge volkje getraind en gevormd hebben tot een groep muzikanten waar het musiceerplezier van afspat.

En een concert, dat kan niet zonder publiek. De kerk zat twee keer afgeladen vol met ouders, grootouders, familie, vrienden en vriendinnen, die hun handen roodgloeiend klopten bij het applaudisseren.

Feest

Een feest was het, voor hart en ogen. Trouwens, over heel Vlaanderen werd er die dag muzikaal feest gevoerd, want het was de dag van het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO). De Kunstacademie Beveren was bij die gelegeheid uitgeweken naar Linkeroever, omdat er door omstandigheden geen zaal beschikbaar was die groot genoeg was om al dat aanstormend talent op te vangen.

Maar het was een eer en genoegen om onze Buren uit Beveren onderdak te mogen bieden. En de Kunstacademie Beveren recruteert uit een groot gebied: zij heeft, behalve in Beveren zelf, ook vestigingen in Haasdonk, Melsele, Kallo, Kieldrecht en Vrasene. Het was dus een beetje zoals vroeger, wanneer er nog geen provinciegrens was die het Vlaamse Hoofd afscheidde van de rest van het Waasland...

Komen ze nog eens terug, die jonge vrolijke snaken en hun bevlogen leraars? Wie weet... en ze zullen zeer welkom zijn!

Een ding is zeker, " Awa? Ahoy! Koe watte? Kuwaté! " bleef nog lang nazinderen in onze kerk...

Marc