ANNA3 | Zondag 29 juli 2018 | Zomerse orgelconcerten | Matteo Balliauw - Orgel | Geert Van fraeyenhoven - Klarinet | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

zondag 29 juli 2018
Zomerse Orgelklanken

17.00 uur concert
16.30 uur deuren open

 

tickets

10 euro
  8 euro (hechte & beste vrienden ANNA3)
  6 euro (-26 jaar)

 

verkoop

- aan de inkom
- voorverkoop: G. Burssenslaan 17 2050 Antwerpen op weekdagen van 9.30 tot 11.30 u

We openen onze zomerse reeks met een heel jonge organist, Matteo Balliauw, en een ervaren klarinettist, Geert Van fraeyenhoven, die enkele van zijn arrangementen speciaal voor dit concert bewerkte met het oog op de samenwerking met Matteo.

 

Matteo Balliauw

Matteo Balliauw zette zijn eerste stappen als muzikant in het knapenkoor “In Dulci Jubilo” van Sint-Niklaas onder leiding van Dieter Van Handenhoven. Gebeten door zijn passie voor muziek, kreeg hij zijn eerste muzieklessen aan de academie van Sint-Niklaas in 1999, waar hij piano volgde bij Kathleen Eeman.

Na een korte initiatie orgel door Dieter Van Handenhoven, nam Matteo deel aan de orgelwedstrijd van het “Orgel in Vlaanderen” in 2011, waar hij tweede laureaat werd in de middelbare categorie. Sinds 2014 volgt Matteo orgelles bij Dieter Van Handenhoven aan de SAMWD, Sint-Niklaas.
In 2015 werd hij opnieuw tweede laureaat van de wedstrijd “Marc Van Driessen” en nam hij deel aan het “Stichting Groningen Orgelland concours” in Groningen. In 2016 won hij de publieksprijs op de “Young organist award” in Leuven, met een orgel-dans combinatie.
In 2017 werd Matteo voor de derde maal op rij beloond als tweede laureaat in de wedstrijd “Marc Van Driessen”, echter dit keer in de hoogste categorie – hogere graad.

Matteo verzorgde reeds verschillende concerten in binnen- en buitenland.

Geert Van Frayenhoven

Geert Van fraeyenhoven (°1966, Bornem) behaalde verschillende diploma's aan de muziekacademie. Als jonge klarinettist werd Geert al vroeg beïnvloed door Walter Boeykens.

Geert heeft verschillende voorkeuren binnen de klassieke muziek. Zo speelde hij veel harmoniemuziek o.l.v. Dirk De Caluwé. Hij was sporadisch te horen in een symfonieorkest o.l.v. Frans Cuypers. Paul Van Loey steunde hem bij het spelen van kamermuziek.

Als liefhebber van kamermuziek organiseerde Geert regelmatig concerten van duo's over trio's tot nonetten. Ook het repertorium voor klarinet-solo laat hem niet onberoerd. Geert bewerkt klassieke partituren zodat deze met een andere bezetting kunnen gespeeld worden. Hierbij stelt hij de klarinet steeds centraal.

In dit concert zullen we enkele van zijn arrangementen horen die speciaal werden bewerkt voor de samenwerking met Matteo.

Uitvoerders

  • Matteo Balliauw, orgel

  • Geert Van fraeyenhoven, klarinet

 

Programma

Meer info volgt nog