ANNA3 | Zondag 23 september 2018 | Zomerse orgelconcerten | Laure Dermaut - Orgel | Els Wollaert - Zang | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

zondag 23 september 2018
Zomerse Orgelklanken

17.00 uur concert
16.30 uur deuren open

 

tickets

10 euro
  8 euro (hechte & beste vrienden ANNA3)
  6 euro (-26 jaar)

 

verkoop

- aan de inkom
- voorverkoop: G. Burssenslaan 17 2050 Antwerpen op weekdagen van 9.30 tot 11.30 u

Als afsluiter van onze zomerreeks treden twee veelzijdige dames voor u op: Laure Dermaut begeleidt op orgel de mezzo-sopraan Els Wollaert. Beiden zijn veelzijdig en uitmuntend geschoold en hebben pakken podiumervaring.  Met andere woorden: dit concert is de kers op onze zomerse verjaardagstaart!

Laure Dermaut

Laure Dermaut begon haar muzikale studies aan de muziekacademies van Menen en Ieper waar ze viool, altviool, cello, piano, orgel (bij Eric Hallein) en klavecimbel volgde. In 2000 behaalde ze een eerste prijs voor viool in de nationale wedstrijd “Dexia Classics”. In juni 2006 behaalde Laure het diploma “Meester in de muziek” aan het conservatorium van Gent, waar ze viool volgde bij Rudolph Werthen. Tijdens deze opleiding volgde ze orgel als neveninstrument bij Dirk Verschraegen.

Vanaf 2006 concentreert ze zich op het orgel. Ze volgde lessen aan het conservatorium van Rotterdam bij Ben van Oosten. In juni 2012 behaalde ze aan het conservatorium van Gent het Masterdiploma in de klas van Ignace Michiels met grote onderscheiding en grootste onderscheiding voor orgel. Tevens ontving ze de bijzondere prijs van het legaat De Blonde-Torck voor haar uitmuntende orgelexamen.

Verder volgde ze masterclasses bij onder andere Daniel Roth, Michel Bouvard, Jean-Baptiste Robin, Harald Vogel, Reitze Smits en Olivier Latry.
Laure concerteert regelmatig, zowel solistisch als met orkest en koor. Zo speelde zij onder andere tijdens de Internationale Orgelfestivals van Brugge, Gent en Breda. Ze concerteerde ook op het beroemde Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie te Haarlem.

In 2012 verscheen haar debuutalbum bij Animato Music Productions met werken van Gabriël Verschraegen, Edgar Tinel en Camil van Hulse. In maart 2016 verleende zij haar medewerking aan de cd- opname “Vox Aggiornamento” met de opname van een werk van de Canadese componiste Rachel Laurin.
Momenteel is ze werkzaam aan de Kunstacademie van Geraardsbergen.

Els Wollaert

Els Wollaert studeerde aan het Conservatorium van Gent bij Mireille Capelle, verder volgde ze verschillende masterclasses bij Maria Cristina Kiehr. Van 1990 tot 2008 was ze lid van de Capella Brugensis o.l.v. Patrick Peire. Zong o.l.v. René Jacobs, Ton Koopman, Frieder Bernius en Paul van Loey., Koenraad Verstichel.

Onder haar impuls werd het Ensemble Expirans opgericht en ze vond in de Wilfart –methode een verdere vocale scholing.

Ze treedt regelmatig op met het ensemble Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick. Als liturgische zangeres raakte ze overtuigd van de morele betekenis van muziek, de troost van de menselijke stem als verklanking van het onzegbare…

Uitvoerders

  • Laure Dermaut, orgel

  • Els Wollaert, mezzo-sopraan

 

Programma

Meer info volgt nog