ANNA3 | Zaterdag 20 oktober 2018 | Saxofoonorkest Zwijndrecht - The Armed Man | 20.00 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

20 OKTOBER 2018

THE ARMED MAN
Saxofoonorkest Zwijndrecht


20.00 uur concert
19.30 uur deuren open

 

tickets

18 euro
16 euro in voorverkoop
via info@saxofoonorkest.com
03 219 86 09
0497 13 78 43

 

Wij brengen u de integrale uitvoering van THE ARMED MAN - A Mass for Peace, het meesterwerk van Sir Karl Jenkins, waarin de roep om vrede en verdraagzaamheid op briljante wijze wordt vertolkt. De componist baseerde zijn het werk op het bekende Franse soldatenlied uit de 15e eeuw ‘L’homme armé’. Deze ‘Mass for Peace’ bestaat uit dertien delen en handelt over oorlog en geweld, de gevolgen ervan, maar niet in het minst de hoop op een duurzame vrede.

Het werk werd opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-oorlog.

Het Saxofoonorkest is een orkest met symfonische bezetting, waarbij de saxofoons veelal de rol van strijkers vervullen. Deze vereniging bestaat sinds 1848 (jawel!) en heeft een rijke geschiedenis.

De geestelijke vader van deze bezetting, Edmond Proost was jaren dirigent en bezieler van het orkest. Onder zijn leiding werden er gouden medailles behaald op het Wereld Muziek Concours van Kerkrade. Van 1989 tot 1995 stond het orkest onder leiding van Eddy House, de vroegere huisarrangeur en tevens gekend componist alsook virtuoos muzikant op saxofoon en klarinet.

Eddy House werd van 1995 tot 2005 opgevolgd door Frank De Wolf, dirigent en contrabassist. Onder zijn leiding vond in 1998 de concertenreeks ‘Carmina Burana’ plaats met 3 gekende solisten zang (Cristel De Meulder, Patrick Van Goethem en Geert Van Hecke) en 4 koren. In datzelfde jubileumjaar zou tevens de eerste CD ‘De Lente’ het levenslicht zien. In 2002 volgde de CD ‘Latin American Fever’.

Van 2005 tot 2010 dirigeerde Bart Picqueur het orkest, eveneens een muzikale duizendpoot. Hij is een internationaal gelauwerd componist, alsook arrangeur en virtuoos op o.a. de klarinet en tal van andere instrumenten. Van 2011 tot mei 2012 stond het orkest onder leiding van Guy Audenaert, eufoniumspeler en tubaïst en zeker geen onbekende in de brassbandwereld.

Sinds juni 2012 dirigeert Kevin Verlaeckt het orkest.

Het Saxofoonorkest probeert steeds origineel uit de hoek te komen, zij het met verrassende werken, opmerkelijke solisten of inventieve presentaties. Reeds een schare van artiesten werd door ons orkest begeleid, te veel om op te noemen. In 2017 bijvoorbeeld gaf Jeroen Lenaerts ('Tim uit Thuis) zijn eerste concert als operazanger met ons en op het New Year's Concert2018@deSingel was Isabel Provoost, finaliste van The Voice of Holland, onze soliste.

Op het laatste Concerttornooi van de Provincie Antwerpen werd het Saxofoonorkest op 15 oktober 2017 bevestigd met grootste onderscheiding in ere-afdeling

Uitvoerders

Saxofoonorkest Zwijndrecht

in samenwerking met

  • De Wase Kantorij (Zwijndrecht)
  • Consonant (Sint-Niklaas)
  • Idsteiner Kantorei (Duitsland)

 

Muzikale leiding: Kevin Verlaeckt

 

Programma

The armed man, a mass for peace, Sir Karl Jenkins