ANNA3 | Hallelujah dansvoorstelling | Cie M.E.S.S | 16 november 2018 + 17 november 2018 + 18 november 2018 | 20.30 en 15.00 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

16-17-18 november 2018

HALLELUJAH
dansvoorstelling Cie M.E.S.S.


16 november: 20.30 uur

17 november: 20.30 uur

18 november: 17.00 uur

 

tickets

van 8 tot 50 euro
enkel via www.halleluja.be

 

De Antwerps-Kroatische choreograaf Michael Lazic herwerkt het prachtig werk van Cohen i.s.m. de uitvoerders en arrangementen o.l.v. Rientje Van Oirschot (viool), Lode Leire ( contrabas), Philip De Jager (percussie), Peter Verhelst (gitaar), Kris Dane (vocals)  en 7 dansers van cie M.E.S.S..

Dirk De Wachter zal zorgen voor een video-voorwoord.

We brengen met deze productie zeker geen tribute aan Leonard Cohen, maar herinterpreteren een deel van zijn oeuvre in een unieke soundscape visueel aangevuld met sterke dansers.We willen het publiek een andere kijk op zijn werk weergeven.Mensen vergeten tegenwoordig zijn of haar dualiteitskarakter in het streven naar een eeuwigheid aan geluk en geborgenheid. Elk beginnende relatie houdt 1 of andere dramatisch einde in zich.We kunnen aan deze vluchtigheid van ons bestaan vastklampen, nooit willen loslaten en het tevergeefs aanklagen totdat we ons zelf erin opsluiten. Maar we kunnen ook ons eraan overgeven, het omhelzen en het onrgrijpbare aanvaarden, waar we het gevoel krijgen opgetild te worden verlost van al onze pijnen en vreugdes.

 

In 2008 creëerde Lazic zijn hedendaagse danstheater gezelschap cie M.E.S.S. waar hij, samen met zijn assistente Elles Grzybek, sindsdien een aantal prachtige producties heeft gerealiseerd. Zo heeft hij samengewerkt met de wereldbekende beeldende kunstenaar Hans op de Beeck (Staging Reality uit 2009), met pianist Jef Neve (Soletude uit 2015), en acteur Steven De Lelie (Vivaldi’s 4 seizoenen).

In 2014 werkte hij voor de eerste keer samen met Les Femmes De Nicolas aan de productie Bach & Brel. Hierbij was de samenwerking van alle groepsleden vereist om tot mooie, originele arrangementen en uitvoeringen te komen van de bekendste werken van Brel en Bach.

In de productie Hallelujah zullen de songs vocaal door de welbekende singer-songwriter Kris Dane uit Brussel worden gebracht. ‘Ik kan me geen betere vertolker van Leonard Cohen voorstellen dan Kris Dane’, citeert de choreograaf. De diepe en zeer uitgebreide tonale capaciteiten van Dane past perfect bij het herinterpreteren van ‘the masters golden voice’.

Uitvoerders

Regie en choreografie: Michael Lazic (cie M.E.S.S.)

Zang en woord: Kris Dane

Muzikale arrangementen: Rientje Van Oirschot

Viool: Rientje Van Oirschot

Contrabas: Lode Leire

Gitaar en Ud gitaar: Peter Verhelst

Percussie: Philip De Jager

Dans: Elles Grzybek, Genia Kolsenik, Michael Lazic, Flory Curescu, Patrice Kennedy en 2 tango dansers

 

Programma

Dansvoorstelling met werk van Leonard Cohen

Meer informatie: www.halleluja.be

 

Trailer