ANNA3 | Zaterdag 1 december 2018 | Winterfestival | Frappant circus | 20.00 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

1 december 2018

WINTERFESTIVAL
Frappant


20.15 uur concert
19.30 uur deuren open

 

tickets

15 euro
enkel via www.ho-bie.be

 

Het solidariteitskoor Frappant bestaat 30 jaar en zij vieren dat op hun geheel eigen wijze: 120 zangers en 15 muzikanten brengen een muzikale voorstelling waar je buiten komt met het gevoel dat de wereld niet in de handen ligt van dolle directeurs en dwaze clowns. Een schaamteloos optimistische en feestelijke voorstelling die goesting geeft om te blijven geloven in morgen.

Met de opbrengst van dit concert wensen wij bruggen te slaan tussen generaties en leefwerelden op de Antwerpse Linkeroever. Wij ondersteunen hiermee de ‘verzamelde‘ vrijwilligerswerkingen die zich  inzetten voor maatschappelijk kwetsbare gezinnen, hun kleine kinderen én tieners.

De wereld lijkt vandaag op een circus van dwaze clowns, vingervlugge goochelaars die zakkenrollers lijken, onverantwoordelijke evenwichtskunstenaars, acrobaten op het scherp van de snee, trapezekunstenaars zonder net, messenwerpers met slechte bedoelingen en een orkest dat valse noten blaast terwijl de circusdirecteur het publiek beledigt. En wij, wij zitten erbij en kijken ernaar. Of toch niet?

Wat als we het circus in eigen handen nemen? Wat als clowns teder en melancholisch zijn? Wat als goochelaars hoop uit hun hoed toveren en evenwichtskunstenaars de balans zoeken tussen droom en daad? Wat als messenwerpers dansers worden, begeleid door een feestelijk orkest? Wat als trapezekunstenaars als vrije vogels de lucht doorklieven en de circusdirecteur boodschapper wordt van de toekomst? En wat als de liefde het leidmotief wordt dat iedereen verbindt?

Dit concert kan je ook meemaken op volgende data en locaties:

  • Za 10 november 2018, 20u15, CC De Kern, Wilrijk
  • Zo 11 november 2018, 14u30, CC De Kern, Wilrijk
  • Za 19 januari 2019, 20u15, CC ’t Aambeeld, Aartselaar
  • Zo 10 februari 2019, 15u00, CC Ter Vesten, Beveren
  • Za 23 maart 2019, 20u00, CC Lier, Jezuïetenkerk
  • Za 4 mei 2019, 20u00, CC Berchem
  • Za 25 mei 2019, 20u15, CC De Kern, Wilrijk

Uitvoerders

Solidariteitskoor Frappant

Dirigentencollectief: Bob De Pooter, Bart Heirbaut, Eveline Smits en Pieter Stoffelen

Regie: Patrick Maillard

 

Programma

Dit concert kadert in het Winterfestival Linkeroever. Naast het concert van Frappant zijn er ook nog andere activiteiten gepland.

Op zondag 2 december is het Sint-Anneke-Centrum decor van het ‘Cirque de Sac’!

In een onvervalst circusdecor kan u er genieten van een culinair buffet voor volwassenen én kinderen. Aperitief begint om 12.00 u, de maaltijd om 13.00 u. Ondertussen is er animatie…

Inschrijven en info kan vanaf 1 oktober op winterfestival-linkeroever.be, via telefoon: 0477 64 56 18 of op het parochiesecretariaat.

Na de maaltijd – vanaf  15.00 u - wordt de piste in het circuscafé het toneel van allerlei circusacts. Er is doorlopend wat te beleven. 

De kleintjes mogen dan in de Belvédère-zalen naar Circus Minimini, de groteren buiten naar de Sapperlootjes