ANNA3 | Meezing kerstconcert - Komt allen tezamen | Zaterdag 22 december | 20.00 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

22 december 2018

MEEZING-KERSTCONCERT


20.00 uur concert
19.30 uur deuren open

 

tickets

10 euro
8 euro voor hechte en beste vrienden ANNA3
6 euro voor -26 jaar

 

U kan tickets kopen:

  • U kan tickets enkel aan de inkom van de kerk kopen op de avond zelf.

  • Dit ticket is ook uw bonnetje voor een gratis drankje in de pauze!

 

In de koude dagen naar kerstmis toe zoeken we de gezelligheid en elkaars nabijheid op. Wat is er gezelliger dan in een stemmig versierde kerk samen kerstliederen te zingen?

In dit concert bent u samen met vele anderen de zangers én het koor.

Iedereen is welkom en kan en zal zeker meedoen.

Het ticket voor dit concert is uw bonnetje voor een gratis drankje in de pauze!  Met dat opkikkertje kan u de stembanden smeren en er terug tegenaan gaan.

De opbrengst van het concert gaat integraal naar het Orgelfonds voor het orgel van de Sint-Anna-ten-Drieënkerk.

Dit magnifieke orgel verdient het om na 50 jaar eens goed verwend te worden met het herstel van de klankuitstraling, een nieuwe tremulant en twee nieuwe registers. Met het ingezamelde geld wil ANNA3 renovatie- en instandhoudingswerken uitvoeren aan dit orgel met 19 registers en 1120 pijpen.

Een eerste fase is achter de rug. Met de opbrengst van dit concert hopen we een forse aanzet te kunnen geven voor de tweede fase van de werken!

Uitvoerders

Cristel De Meulder, sopraan

Louise Vanbiervliet, violiste

Joannes Thuy, organist

Myriam Baert, dirigent

Het publiek, u dus !

 

Programma

In de aanloop naar Kerstmis, zingen we samen de mooiste Kerstliederen, oude en nieuwe, afgewisseld met enkele solo-optredens.

Een fantastisch concert in een prachtig versierde kerk

Bestaat er een betere gelegenheid om de kerstdagen in te stappen dan een meezing Kerstconcert? De vele aanwezigen (de kerk zat behoorlijk vol) zullen er over getuigen. Dit was een concert dat niet gemist mocht worden !

De mooi verlichtte kerk, (nooit geziene verlichting van de muur achter het altaar), deed de aanwezigen verwonderd opkijken. De mooie eigentijdse maar sobere kerststal gaf de toon aan. De nieuwe kussentjes op de stoelen brachten ons in een hemelse sfeer.

Wat een toffe formule. Myriam Baert liet ons zingen alsof wij een groot oratoriumkoor waren. Ze deed dit trouwens met brio.

De samenzang werd onderbroken door een paar zeer hoogstaande optredens van Cristel De Meulder, sopraan en Louise Vanbiervliet, viool en Joannes Thuy, orgel. Myriam, waarom zingt u niet wat meer solo? Uw stem is zo mooi. Een dikke proficiat

Een origineel programmaboekje, met alle liedjes er in, en met een verhelderende uitleg over wat de solisten brachten, maakte deze avond nog toegankelijker.

Tijdens de pauze kregen de aanwezigen een gratis drankje (allez gratis…het zat in de inkomprijs).

Een enthousiaste voorzitter van Anna3 kondigde aan dat dit concert 1.800 euro opbracht voor het orgelfonds. Tevens deelde hij mee dat men dit concert en deze formule zeker nog zal herhalen volgend jaar.

We hebben nog lang nagepraat in het SAC, we begonnen bijna terug te zingen. Dank aan de organisatoren voor dit prachtig concert. Nu begrijpen we waarom de monumentale kerken van de rechter oever zo jaloers zijn om wat er in onze kerk allemaal gebeurt… en nog gaat gebeuren.

JVN