ANNA3 | Charlotte Wajnberg (laureate Koningin Elisabethwedstrijd voor zang 2018, publieksprijs Klara / Canvas), begeleid op piano door haar echtgenoot Aaron Wajnberg | Zaterdag 11 mei 2019 | 20.00 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zaterdag 11 mei 2019

Lenteconcert


20.00 uur concert
19.30 uur deuren open

 

 

tickets

meer info binnenkort

 

 

verkoop

meer info binnenkort

 

 

 

 

Een uniek concert: Charlotte Wajnberg (laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang in 2018, publieksprijs Klara / Canvas), begeleid op piano door haar echtgenoot Aaron Wajnberg.

Charlotte Wajnberg, geboren Charlotte Cromheeke (°Ekeren, 1990) is een Belgische sopraan. Zij is laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang 2018 en won op dezelfde wedstrijd de Klara/Canvas publieksprijs.

Charlotte Wajnberg startte haar muziekopleiding aan de muziekacademie van Meise, waar ze begon met harp. Deze opleiding zette ze verder aan de Academie Regio Tienen, waar ze eveneens zanglessen volgde. Wajnberg vervolgde haar studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Ze volgde er de liedklas bij Jozef De Beenhouwer en Lucienne Van Deyck, alsook de operaklas bij regisseur Guy Joosten. Ze behaalde het diploma van Master in de muziek in juni 2013 met grote onderscheiding. Na haar studies mocht zij de prestigieuze Vocatio-beurs in ontvangst nemen.

Wajnberg debuteerde in de Koninklijke Muntschouwburg in 2011, waar zij de rol van Esprit vertolkte in de opera Cendrillon van Jules Massenet o.l.v. Alain Altinoglu. Als soliste vertolkt zij zowel het opera-, concert- als oratoriumrepertoire, waaronder de 4de Symfonie van Mahler, de Krönungsmesse van Mozart, het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, het Stabat Mater van L. Boccherini en F. Beck, Barbarina in Le Nozze de Figaro van W.A. Mozart, Papagena in Die Zauberflöte van W.A. Mozart en Mandane in Artaserse van J.C. Bach. Met haar echtgenoot Aaron Wajnberg (piano) vormt ze een liedduo.

Charlotte Wajnberg was te gast in verschillende zalen in binnen- en buitenland, waaronder de Weill Recital Hall in Carnegie Hall (New York), de Veronica Hagman Concert Hall (Connecticut), deSingel en Amuz (Antwerpen), de Crystal Hall (Rogaska Slatina, Slovenië), de Accademia Belgica (Rome), de Philharmonie van Haarlem en het Concertgebouw (Brugge) en werkt samen met gereputeerde orkesten en ensembles waaronder het Symfonieorkest van De Munt, het Südwestdeutsches Kammerochester Pforzheim, de Sint-Paulus Sinfonietta, de Mannheimer Hofkapelle, en het Terra Nova Collective..

Aaron Wajnberg (°Antwerpen, 1988) studeerde aan de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen, Brussel en Gent. In 2011 gaf hij zijn Carnegie Hall debuutrecital en hij concerteerde sedertdien wereldwijd.

Aaron werd op zeer jonge leeftijd laureaat van de “Cantabile-wedstrijd” te Antwerpen en van het “Concours national de piano A.-M. Grétry” te Luik. Daarnaast won hij de tweede prijs op de “Internationale Charlier wedstrijd” waar hij tevens de prijs ontving van de Rotary Club Charleroi.
Daarna volgen: laureaat van “Prix Excellentia” en “Pro-Civitate” wedstrijd (Brussel).
In 2012 wordt hij finalist van de Internationale Epta wedstrijd “Rencontres Internationales des jeunes pianistes”.

Aaron concerteerde in zalen als het Teatro Municipal Rio de Janeiro, Palau de les Arts Valencia, Bayerische Staatsoper München, Tonhalle Düsseldorf, Clara Schumann Saal Frankfurt, Crystal Hall Rogaska Slatina (Slovenië), Mozarteum Salzburg, Philharmonie Luxembourg, Teatro Communale Bologna, Teatro Verdi Milano, Auditorium du Nouveau Siècle Lille, Rousse State Opera (Bulgarije), DeSingel, AMUZ festival van Vlaanderen, Vlaamse Opera, Elisabethzaal in Antwerpen, het Kon. Conservatorium Brussel, LaMonnaie.

Als solist concerteerde hij met orkesten als het Rousse Philharmonic Orchestra, Antwerpen Camerata, Orchestra Filarmonico San Remo, Baku Philharmonic, Bruoscella Symphony Orchestra, USO Leuven, Orchestre Festival de Lille onder leiding van dirigenten Koen Kessels, Dimitris Spouras, Edmond Saveniers, Robert Groslot, Carlo Ranieri, Jan Steenbrugge, Erwin Pallemans, Ugar Stratsman.

Als kamermusicus concerteerde Aaron met musici als Matthew Barley, Fernando Gonzalez, Maciej Pikulski, Vlad Weverbergh, Artiom Shishkov, Dimitris Spouras en hij was de pianobegeleider voor masterclasses en recitals van grote zangers als Sir Thomas Allen, Ann Murray, Christianne Stotijn, Jean-Paul Fouchecourt, Cairan Ryan, Emma Char, Maxim Mikhailov, Stephanie Friede, Charlotte Wajnberg, Karen Vermeiren, Lubov Stuchevskaya, Lisa Mostin, Anne Cambier, Sergei Leiferkus, Gary Jankowski.

Als liedbegeleider vervolmaakte Aaron zich bij Roger Vignoles in London, Jozef De Beenhouwer in Antwerpen en bij Helmut Deutsch te Wenen.

Aaron Wajnberg is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als docent en als vakgroepvoorzitter van de piano afdeling. Hij vertolkt regelmatig hedendaagse muziek en werkte samen met componisten als L. Brewaeys, P. Boesmans, R. Groslot en N. Vander Plancken.

Voor het Oostenrijkse Label Salzburg Concert Records maakt hij zijn debuut CD.

Uitvoerders

Charlotte Wajnberg, zang

Aaron Wajnberg, piano

 

Programma

Meer info volgt