ANNA3 | Zomerse orgelklanken | Nicolas De Troyer, Orgel en Ilse Barbaix,Hobo | Zondag 30 juni 2019 | 17 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 30 juni 2019

ZOMERSE ORGELKLANKEN

 

17.00 uur concert

16.30 uur deuren open

 

tickets

  • 14 EUR
  • 10 EUR (hechte & beste vrienden ANNA3)
  •  8 EUR (-26 jaar)

 

verkoop

  • mail naar tickets@anna3.be en we leggen het door u bestelde aantal tickets voor u klaar aan de inkom
  • in het secretariaat Gaston Burssenslaan 17 te 2050 Antwerpen op weekdagen tussen 9.30 uur en 11.30 uur
  • aan de inkom van de kerk. Gelieve met gepast geld te betalen

 

We openen onze concertreeks van de ‘Zomerse Orgelklanken’ met Nicolas De Troyer op orgel en Ilse Barbaix op hobo.

 

Nicolas De Troyer volgde al op jeudige leeftijd pianoles bij Marie Kuijken en orgelles bij Jenny Stoop, Jo Van Eetvelde en Lieve Van de Rosteyne. Daarna studeerde hij aan het Lemmensinstituuut in Leuven bij Reitze Smits en Luc Ponet. Daar behaalde hij de graad van ‘meester in de muziek’ voor orgel met de grootste onderscheiding (2007), en het masterdiploma klavecimbel met onderscheiding (2010).

Hij beëindigde zijn specialisatiegraad orgel met een recitalconcert in de Brusselse kathedraal rond het thema licht en verrijzenis in de hedendaagse orgelmuziek, met de grootste onderscheiding en felicitaties van de jury (2010). Aan de KU Leuven behaalde Nicolas met onderscheiding het diploma van ‘Master of Arts’ in de musicologie (2012).

Als continuospeler verleent Nicolas regelmatig zijn medewerking aan verscheidene ensembles. Hij speelde samen met o.m. Il Fondamento, BachPlus en La Petite Bande en vormt geregeld een muzikaal duo met hoboïste Ilse Barbaix.

Hij werd o.m. laureaat van de Axion Classics-wedstrijd van Dexia Bank (2002), van het internationale orgelconcours te Leiden in de categorie ‘Orgelmuziek XXe eeuw’ (2006) en van het internationale César Franckconcours te Haarlem (2007). Hij verleende zijn medewerking aan enkele CD-opnames, waaronder de uitgave door Orgelkunst van het volledige orgel-oeuvre van Gabriël Verschraegen. In 2014 realiseerde hij zijn eerste solo-CD ‘Over grenzen heen’ op het historische Le Royer-orgel van de Sint-Pieterskerk in Turnhout.

Nicolas is leraar orgel, klavecimbel, begeleidingspraktijk, harmonie en muziekgeschiedenis aan de muziekacademie in Hamme. Hij is organist in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen en in de Sint-Pieterskerk te Hamme. Naast een gepassioneerd muzikant is Nicolas ook een bevlogen spreker. Hij geeft regelmatig lezingen rond diverse muzikale thema’s.

 

Ilse Barbaix startte haar muzikale studies aan de stedelijke academie voor muziek, woord en dans van Gentbrugge. Op 18-jarige leeftijd vervolgde ze haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, waar ze hobo studeerde in de klas van Paul Dombrecht en Jan Maebe, en lessen Engelse hoorn kreeg bij Alex van Beveren.  

In juni 2001 behaalde ze daar haar Meesterdiploma voor de moderne hobo. In september 2003 keerde ze weer naar datzelfde conservatorium om zich te verdiepen in de historische uitvoeringspraktijk en studeerde er barokhobo, eveneens bij Paul Dombrecht. Daarnaast volgde ze masterclasses en zomercursussen bij J. Van den Hauwe, H. Devilleneuve, E. Speller, D. Volleweber, M. Bourgue en M. Stadler, B. Kuijken.

Zowel met de gewone hobo als met barokhobo baande Ilse zich een weg in het concertleven. Ze speelde mee met het orkest van de Vlaamse opera, Brussels Philharmonic en is een vaste waarde in La Passione Kamerorkest.

Als barokhoboïste  speelt Ilse geregeld met ensemble a, Le concert d’Anvers, Het Antwerps Barokorkest en verscheidene gelegenheidsensembles. Ze werkte o.a. met volgende dirigenten en musici: R. Groslot, L. Zagrossec, M. Kagel, M. Ponseele, K. Bernolet,…

Ook kamermuziek ligt Ilse nauw aan het hart. Ze vormde jaren een duo met Pianiste Jozefien Van Parys en was de vaste hobo van het Erasmusensemble. Voor concerten met orgel werkte ze samen met  Yves Senden, Katrien Mannaert en Marc Van Driessen en Nicolas De Troyer.

Als soliste was Ilse te horen in concerti van J.S. Bach, C.Ph. Bach, A. Vivaldi,  G. Ph. Telemann, T.  Albinoni en E. Goossens.
Naast de concerten in het binnenland trad Ilse ook op in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Sint-Petersburg en Zuid-Korea.

Ilse werkt mee aan opnames, zowel voor cd-productie als voor radio en televisie.

Naast haar werk als uitvoerend musicus is Ilse verbonden als leerkracht hobo en groepsmusiceren aan de academies voor muziek, woord en dans van Sint-Niklaas en Aalter.

Uitvoerders

Nicolas De Troyer, orgel

& Ilse Barbaix, hobo

 

Meer info

www.nicolasdetroyer.be

 

Programma

  • Gabriël Verschraegen
  • J.S. Bach
  • W.A. Mozart
  • Gaston Litaize