ANNA3 | Zomerse orgelklanken | Peter Van de Velde, orgel en Nadja Nevolovitsch, viool | Zondag 21 juli 2019 | 17 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 21 juLi 2019

ZOMERSE ORGELKLANKEN

 

17.00 uur concert

16.30 uur deuren open

 

tickets

 • 14 EUR
 • 10 EUR (hechte & beste vrienden ANNA3)
 •  8 EUR (-26 jaar)

 

verkoop

 • mail naar tickets@anna3.be en we leggen het door u bestelde aantal tickets voor u klaar aan de inkom
 • in het secretariaat Gaston Burssenslaan 17 te 2050 Antwerpen op weekdagen tussen 9.30 uur en 11.30 uur
 • aan de inkom van de kerk. Gelieve met gepast geld te betalen

 

Op de tweede concertdag van onze concertreeks van de ‘Zomerse Orgelklanken’ treden weer twee gerenommeerde musici op: Nadja Nevolovitsch wordt op orgel begeleid door Peter Van de Velde.

 

Nadja Nevolovitsch woont in België maar is geboren in St. Petersburg waar ze op 6-jarige leeftijd viool begon te studeren aan het Conservattorium. Na haar verhuis naar Duitsland volgde ze les bij Zakhar Bron en later bij Anna Netchiporouk-Bron, Thomas Brandis, Itzhak Rashkovsky and Liviu Prunaru, e naan het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij Igor Oistrakh waar ze haar masterdiploma behaalde met de grootste onderscheiding. In 2013 studeerde ze af aan de Rostock University of Music and Drama bij Petru Munteanu.

Ze trad voor het eerst op met orkest wanneer ze pas 11 jaar oud was om daarna te blijven musiceren bij allerlei orkesten zoals o.a. het  Lithuanian National Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic Orchestra, de Norddeutsche Philharmonie Rostock, de New Russia State Symphony Orchestra, de Philharmonie Baden Baden, Camerata Menuhin and Harmos Festival Orchestra, onder leiding van o.m. de dirigenten Shlomo Mintz, Dirk Vermeulen, Ronald Zollman, Andrej Petrenko en Ivo Venkov.

Nadja Nevolovitsch was bijzonder succesvol in vele international wedstrijden waaronder de Henri Wieniawsky Competition in Polen,  de Toshiya Eto Competition in Tokyo, de International Violin Competition Sion-Valais in Zwitzerland en de Königin Sophie Charlotte Competition in Duitsland, en de Luxembourg Competition for Young Soloists.

Ze trad o.a. op met Yuri Bashmet, Lynn Harrell, Thomas Brandis, Diemut Poppen, Martin Ostertag, Máté Szücs en Evelinde Trenkner, en was te gast op vele festivals zoals  het Festival International de Musique Sion, Chamber Music Connects the World in Kronberg, het Scharwenka Festival in Szamotuly, Polen en het Internationales Lübecker Kammermusikfest.

AL als kind speelde ze samen met haar zus, de pianiste Marianna Nevolovitsch. Samen met organist Peter Van de Velde nam ze al drie  CDs op: ‘Encounters’ (Aeolus, 2012), ‘Bach at Antwerp Cathedral’ (Unda Maris, 2014) and ‘It Takes Two’ (Animato Music Productions, 2015).

 

Peter Van de Velde (° 1972) is afkomstig uit Doel, daar begon hij op 9-jarige leeftijd als autodidact met orgelstudies en op zijn twaalfde was hij er reeds actief als organist in de plaatselijke kerk.

Op zijn zestiende kreeg hij zijn eerste muziekonderricht in de Antwerpse kunsthumaniora, waar hij na drie jaar reeds een eerst prijs notenleer behaalde. Na hier te zijn afgestudeerd met de grootste onderscheiding vervolgde hij zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium.

Na het behalen van verschillende eerste prijzen en finaliteiten studeerde hij in 1996 af als laatste leerling van Stanislas Deriemaeker. Tijdens en na zijn studie volgde hij nog diverse meestercursussen voor orgel, uitvoeringspraktijk en improvisatie en behaalde hij tevens het pedagogisch getuigschrift.

Begin 2002 werd Peter Van de Velde aangesteld tot organist-titularis van de Antwerpse kathedraal. Daarnaast is hij ook als organist verbonden aan de Antwerpse Sint-Michielskerk waar hij elke zondagavond de dienst van 20:30 opluistert. Hij geniet tevens een grote faam als begeleider-repetitor van verschillende koren en solisten en vormt een duo met violiste Nadja Nevolovitsch.

Als concertorganist is hij regelmatig te gast op gerenommeerde orgelfestivals in binnen- en buitenland (Duitsland, Nederland, Zwitserland, Polen, Noorwegen, Ijsland, Finland, Engeland, Ierland, Schotland, Frankrijk, Japan, Rusland, Egypte, Filipijnen, Canada).

Tevens is hij als artistiek adviseur verantwoordelijk voor de muzikale programmatie van verschillende orgelcycli (Kathedraal Antwerpen, Christus-Koningkerk Antwerpen, Orgelproms Sint-Michielskerk Antwerpen, Orgelcyclus Melsele).

Zijn repertoire omvat alle stijlen, doch legt hij zich vooral toe op de Franse en Belgische muziek van de 19de en 20ste eeuw.

Hij nam reeds verschillende CD's en SACD's op voor het kwaliteitslabel "Aeolus" die veel positieve recensies en waarderingen kregen in de binnen- en buitenlandse media (radio Klara, WDR 3, Diapason, Orgelvriend, Orgelnieuws, Orgelkunst, Musique 3).

Uitvoerders

Peter Van de Velde, orgel

& Nadja Nevolovitsch, viool

 

Meer info

www.nadjanevolovitsch.net

www.petervandevelde.org

 

Programma

 • Viatore - Pēteris Vasks
 • Pari Intervallo - Arvo Pärt
 • Mercy - Max Richter
 • On the nature of daylight - Max Richter
 • November - Max Richter
 • Bach im Spiegel - Andres Uibo
 • Sonata in A, BWV 1015 - J.S. Bach