ANNA3 | De Grungblavers - Kerstconcert | Zaterdag 07 december 2019 | 20 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zaterdag 7 december 2019

KERSTCONCERT
De Grungblavers

 

20.00 uur concert

19.30 uur deuren open

 

tickets

35 euro

 

ticketverkoop

  • via www.ho-bie.be/grungblavers
  • via het secretariaat in de Gaston Burssenslaan 17 op Linkeroever, enkel op weekdagen tussen 9.30 uur en 11.30 uur

 

Op 7 december 2019 zingen en swingen de Grungblavers niet ”de pannen van ’t dak” maar brengen ze een kerstconcert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk op Linkeroever. Het concert opent de deuren van de kerk opnieuw na een lange sluitingstijd. Kom genieten van de warmte van het unieke concert en de vernieuwde verwarmingsinstallatie.

Op hun eigen manier en bekende stijl brengen de Grungblavers een nog nooit vertoonde kerstshow. Een show vol bekende liedjes met een Antwerpse muts op.

De Opbrengst van dit concert gaat volledig naar Jambo op Linkeroever.

Jambo is al 5 jaar een ontmoetingsplek voor mensen in en rond Linkeroever die een netwerk zoeken, met of zonder verslaving, met of zonder dak boven hun hoofd, mensen met of zonder hulpvragen, gewone mensen....

Elke maandag is Jambo open tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Er is koffie, vergezeld van een kleine activiteit (gezelschapsspel, samen koken, kapper, wandeling, petanque...).

Elke maand wordt er ook een keer op uitstap gegaan: een bezoek aan de haven of de bioscoop, een picknick op de Kalmthoutse heide, een bezoek aan een museum of fabriek,...

Een keer per jaar organiseert Jambo een weekend in de abdij van Averbode.

Jambo kan je vinden in ‘Ons Huis’ in de Ernest Claesstraat 1-3 op Linkeroever

Eindverantwoordelijke: Jan Wouters, 0471 38 60 62

Uitvoerders

De Grungblavers

  • Jan Van Looveren
  • Paul Ambach
  • Marc Fransen
  • Dirk Cassiers
  • Gène Bervoets
  • Guillaume Van der Stichelen
  • Erik Goossens

 

Programma

Kerstklassiekers die je kent in andere talen hoor je nu in onvervalst Antwerps.

De Grungblavers in concert

Zaterdag 7 december organiseerde Ho-Bie samen met Anna3 een spetterend concert met de Grungblavers in de Sint-Anna-ten-Drieën kerk op Linkeroever.
De opbrengst van dit concert gaat helemaal naar Jambo (pastorale werking voor thuislozen op Linkeroever) en daar zijn we heel dankbaar voor.

Moeten we u de Grungblavers nog voorstellen? 7 mannen, gebeten door muziek en show: Jan Van Looveren, Paul Ambach, Marc Fransen, Dirk Cassiers, Gène Bervoets, Guillaume Van der Stichelen en Erik Goossens, brengen Evergreens in de taal van 't Stad.

Dankzij Eric en Marc van de Grungblavers, mochten we niet alleen mee reclame maken voor dit concert, maar ook onze werking van Jambo op Radio 2 en Radio Minerva nog eens in de kijker zetten.

Jambo had ook vrijkaarten voor onze gasten gekregen van de organisatoren, waarvoor ook nog eens onze hartelijkste dank, en ik kan u nu al vertellen, we hebben er dubbel en dik van genoten.

 

Maar nu wat meer over het concert.

Toen we stonden te wachten tot onze groep volledig was, zagen we de wachtrijen voor de deuren van de kerk maar langer en langer worden, véél, héél veel volk was er.

Toen we binnen kwamen in de kerk, hing er een witte mist, die een heel mysterieuze en beloftevolle sfeer opriep. We zochten onze plaatsen op, op de eerste rij nog wel!

Toen de heren opkwamen zetten ze op één, twee, drie, de juiste sfeer neer. Ook de Grungblavers lieten niet na om Jambo ook nog eens te vernoemen, het deed ons deugd.

Swingende nummers met plezante teksten brachten het publiek direct in de juiste stemming.

Daarnaast brachten ze melancholische en ietwat droevige liedjes rond eenzaamheid en dakloosheid, met prachtige teksten. Waren deze dan misschien toch een beetje speciaal gekozen?

Dat er af en toe eens naast werd gezongen was helemaal niet erg, dat werd ruimschoots goedgemaakt door het hoge showgehalte van die 7 kerels op het podium.

Op je stoel blijven zitten was niet gemakkelijk met al dat swingend geweld, en het handgeklap van het publiek was dikwijls een begeleiding van de liedjes. De tekst van het refrein werd op de muur geprojecteerd zodat iedereen luidkeels kon meezingen, en ik kan u verzekeren dat hebben we gedaan!

De tijd vloog voorbij, en algauw volgden er nog enkele kerstliedjes, uiteraard met een sappige 'Antwaarpse' tekst, als toegift.

Op het einde ontvingen de Grungblavers nog een mooie kerstroos van de organisatoren, die ze prompt weer uitdeelden aan enkele dames in het publiek; dat twee ervan gasten van Jambo waren was misschien toevallig, (of niet?) maar Els en Sandra waren verrukt én in de zevende hemel.

En zoals men dikwijls zegt, blij en tevreden gingen we naar huis.

De maandag na het concert, op de bijeenkomst van Jambo, waren de superlatieven niet uit de lucht: het was 'tof', 'plezant', 'fantastisch', 'dat we dit hebben mogen meemaken', 'en dat juist ik die bloemen heb gekregen'.

Wees gerust Ho-Bie en Anna3, voor ons en onze gasten was het een SUCCES.

RV (vrijwilliger bij Jambo)