ANNA3 | Lenteconcert - Bussayapat Aunchittikul, sopraan - Bart Rodyns, orgel - Arthur Vanderhoeft, trompet en corno da caccia | Zaterdag 16  mei 2020 | 20 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zaterdag 16 mei 2020

LENTECONCERT

 

20.00 uur concert

19.30 uur deuren open

 

tickets

  • 14 euro
  • 10 euro (hechte & beste vrienden ANNA3)
  •  8 euro voor -26 jaar

 

Verkoop

  • aan de inkom
  • voorverkoop: G. Burssenslaan 17 2050 Antwerpen,op weekdagen van 9.30 tot 11.30 u

 

G E A N N U L E E R D   
WEGENS   C O R ON A-C R I S I S

   

Tijdens de zomer 2018 werd Arthur Vanderhoeft uitgenodigd aan de Kasetsart University in Bangkok in Thailand. Hij gaf er Master Classes directie en dirigeerde het harmonieorkest tijdens een concert met werk van Jan Van der Roost. Zo leerde hij de jonge en beloftevolle Thaise zangeres Bussayapat Aunchittikul kennen en waarderen.

Voor dit concert haalde hij haar naar België en zal Bart Rodyns hen allebei begeleiden doorheen een romantisch programma.

 

Bussayapat Aunchittikul (Rainbow) is een Thaise sopraan. Zij studeerde aan de Universiteit Kasetsart in Bangkok.

De laatste jaren trad zij regelmatig op als soliste met de Kasetsart Wind Symphony en de Nontri Orchestra Winds, het Singapore International Band Festival Gala. Tijdens het 2018 Brass Festival aan de Kasetsart Universiteit was zij de stersoliste in een optreden onder leiding van Arthur Vanderhoeft.

Als zangeres in theater en operaproducties zong zij o.a. in ‘Highlights from The Sound of Music’, ‘Highlights from Phantom of the Opera’, ‘Bedtime Story’, ‘Beauty and the Beast’’ en ‘Arabian Nights’.

Bart Rodyns (Orgel – Klavecimbel – Harmonium) won al op jonge leeftijd prijzen en studeerde orgel bij D. Van Handenhoven en vervolgens aan de conservatoria te Antwerpen & Maastricht bij D.de Rooij, H. Leenders, J.Verdin en M.Verheggen. Met grootste onderscheiding werd hij “Master of Music”.

Bart won verschillende (inter)nationale wedstrijden, maakte opnames voor de Belgische, Duitse, Nederlandse, Franse, Deense en Praagse radio en werd genomineerd voor Klara’s muziekprijzen 2010. In 2014 werd hem een ‘gouden label’ uitgereikt. Zijn concertcarrière bracht hem in de meeste landen van Europa en de USA. In maart 2017 ontving hij de Cultuurprijs van de Stad Lier vanwege zijn bijzondere verdiensten op het gebied van Cultuur.

Bart Rodyns is artistiek leider en klavierspeler van Euterpe Baroque Consort. Daarnaast werkt hij vast samen met het vermaarde ensemble Oltremontano onder leiding van Wim Becu. Eind 2013 wekten Hendrickje van Kerckhove, Bart Rodyns, Eliot Lawson en Lode Leire het historische ensemble ‘The Party’ (1860) weer tot leven met in de erg originele bezetting drukwindharmonium.

Samen met pianist Nicolas Callot vormt hij een Harmonium-Piano duo waarmee hij net een integrale C. Franck opname maakte (Enigma Records). Daarnaast werkt(e) hij regelmatig met Les Muffatti, Utopia, BachPlus, InAlto, Brussels Philharmonic, Osiris Brass, Antwerp Symphony Orchestra,…

Sinds september 2019 werd Bart Rodyns aangesteld als Professor Orgel, Klavecimbel en Harmonium aan Fontys Academy of Music Tilburg in de afdeling: Master of Music.

Arthur Vanderhoeft werd geboren in een familie van onderwijzers. Zijn eerste muzieklessen kreeg hij van zijn vader op bugel in de plaatselijke fanfare van Rummen. Al spoedig ging hij trompet studeren aan het Stedelijk Muziekconservatorium van Hasselt en hij slaagde in het eindexamen van het conservatorium in 1971 met grote onderscheiding en behaalde er tevens de gouden stadsmedaille en de zilveren regeringsmedaille.

Nog tijdens zijn opleiding volgde hij tal van muziekstages. Hij musiceerde als principal trompet of cornet onder andere met de Nationale Jeugdbrassband van Vlaanderen, het Belgisch Jeugdorkest o.l.v. Frédéric Devreese, het Wereldorkest van Jeugd en Muziek o.l.v. Jean Martinon en het Philip Jones Brass Ensemble cursusorkest o.l.v. Elgar Howarth.

Na zijn studies koos hij voor een loopbaan als leraar. Niettemin bleef hij musiceren. Als instrumentalist speelde hij met de Filharmonie van Antwerpen, het BRT Symfonisch Orkest, het Collegium Instrumentale Brugense, het Groot Koperensemble Theo Mertens, het Gabrieli Koperensemble, de René Beckers Big Band, de Brabantse Brass Band, het Fred Van Hove Kwintet, het Xenakis Ensemble, Brass Band Willebroek en Festival Brass Band. Als solist trad hij op in 4 continenten.

In 1989 ging hij opnieuw studeren aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Onder begeleiding van de gerenommeerde professor André Van Driessche volgden 3 jaren van intense studie die in 1992 resulteerden in een 1ste Prijs Corno da Caccia.

Zijn activiteiten als dirigent begonnen toen hij als 18-jarige student de positie van dirigent overnam van zijn vader in de plaatselijke fanfare in Rummen die hij omvormde tot een brassbandbezetting: Brassband Haspengouw en dit is de oudste brassband in ons land.

Als leraar aan de MAGO in Antwerpen richtte hij de A.M. Brassband op. Het bleek een ideaal medium om de vele leerlingen op te leiden in het samenspelen, maar ook in het samenwerken in verenigingsverband. Zijn klas is een van de vruchtbaarste in ons land in het vormen van beroepsmuzikanten. Sedert 1 september 2017 is Arthur op pensioen, hetgeen hem er niet van weerhoudt nog steeds een aantal leerlingen les te geven en op meerdere vlakken in het muziekleven actief te blijven.

Arthur Vanderhoeft boekte vele successen met de vele orkesten die hij dirigeerde. Daarnaast treedt hij regelmatig op als gastdirigent en hij is een veelgevraagd jurylid voor wedstrijden in binnen- en buitenland.

Sinds 2013 is hij vaste coach voor de cornetsectie van de Youth Brass Band Nordrhein Westfalen en 1ste gastdirigent van Brass Band Düren. Van 1997 tot 2005 was hij bestuurslid van de International Trumpet Guild.

Sedert 2015 is hij voorzitter van de Stuurgroep Brassbands en Bestuurder van Vlamo. Hij is binnen Vlamo eveneens lid van de Stuurgroep Orkesten en van de commissie Repertoire.

Uitvoerders

  • Bussayapat Aunchittikul, sopraan

  • Bart Rodyns, orgel

  • Arthur Vanderhoeft, trompet en corno da caccia

 

Programma

G. P. Telemann,

G. Caccini,

C. Förster,

A. Melani,

e. a.