ANNA3 | Zomertentoonstelling Kruisbestuiving | Veerle Rooms Foundation | 27 juni 2020 tot 27 september 2020 | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

05 september – 08 november 2020

KRUISBESTUIVING

 

Zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur

Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

 

 

vrije toegang

Groepen vanaf 20 personen zijn ook op andere momenten welkom. Stuur een mailtje naar info@anna.be om af te spreken.

 

Deze zomer organiseren we een samenwerkingsverband tussen ANNA3 en de Copyright Veerle Rooms

ANNA3 en de FOUNDATION VEERLE ROOMS nodigen grafici en leden van de Foundation uit om aan deze zomertentoonstelling deel te nemen, samen met een partner-kunstenaar naar keuze waarmee ze willen samenwerken (uit binnen- of buitenland).

Voorstellen van projecten dienen bij de Foundation binnen gebracht worden tegen 9 februari 2020.

Specialisten van de FOUNDATION VEERLE ROOMS en ANNA3 zullen de kandidaturen beoordelen en een selectie maken op basis van de kwaliteiten van het werk en de tentoonstellingsmogelijkheden in functie van de beschikbare ruimte.

De voor deze tentoonstelling geselecteerde kunstenaars zullen in maart bekend gemaakt worden via deze website.

 

Copyright Veerle Rooms
© Veerle Rooms

Veerle Rooms (°Sint-Niklaas, 1947) wordt tot de belangrijkste hedendaagse grafische kunstenaars gerekend.

Na haar opleiding via de klassieke teken- en grafische technieken, groeide haar belangstelling voor het experiment. Deze drang naar voortdurend onderzoek tot hetgeen een grafisch beeldend kunstenaar kan bereiken, bepaalt haar hele levensverhaal. De kunstenares is steeds vertrokken van de wetenschap dat deze discipline ook deel uitmaakt van het historisch kader waarin de “mededeling” sinds de oertijden als “schriftuur” is geëvolueerd tot tekening en tekst. Uiteindelijk is deze toepassing ook “kunstwerk” geworden waarbij het niet meer enkel gaat om plaatjes bij praatjes – en omgekeerd – maar om vorm, kleurnuance en een persoonlijke benadering van hetgeen haar blijft boeien.

Hierbij blijft zij trouw aan de verworven technieken, maar schuwt zij geenszins het gebruik van de nieuwe digitale middelen.

Bij haar zoektochten doorheen vreemde culturen kreeg zij een ruim begrip van de vele mogelijkheden die de grafische kunsten haar te bieden hebben. Zij maakte daarbij wereldwijd kennis met de vroegste pre-historische en hedendaagse graffiti. Resoluut besloot zij uit de enge beslotenheid van het zwart-wit in het kadertje aan de muur te stappen en de sprong in de ruimte te wagen. Het resultaat is de ontdekking van nieuwe hectaren onbetreden landschappen waarin een nieuwe kunst kan ontstaan.

Als docente aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen en met talrijke workshops in binnen- en buitenland is het steeds haar bedoeling geweest haar bevindingen mede te delen aan een nieuwe generatie kunstenaars. De toepassing van de steeds verder evoluerende digitale middelen wordt echter voor haar pas boeiend, wanneer deze nog de sporen in zich dragen van de vertrouwde technieken en beeldvorming.

Veerle Rooms ligt daarom aan de basis van een vernieuwde prentkunst.

Uitvoerders

Veerle Rooms en andere grafiekkunstenaars aangesloten bij de Foundation Veerle Rooms.

 

Meer info

FOUNDATION VEERLE ROOMS, private stichting, Coghels Osylei 7, 2600 Berchem

foundationveerlerooms@gmail.com

www.foundation-vr.be