ANNA3 | Zomerse orgelconcerten | Jenny Spanoghe, viool & altviool - Jan Van Landeghem, orgel | Zondag 19 juli 2020 | 17 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 19 juli 2020

DUO LANDINI


Jenny Spanoghe
& Jan Van Landeghem

 

17.00 uur concert

16.30 uur inleiding

16.15 uur deuren open

 

tickets

  • 14 EUR

  • 10 EUR (hechte & beste vrienden ANNA3)

  • 6 EUR (-26 jaar)

 

tickets bestellen

Bestel hier uw tickets voor dit concert, u kan ze dan afhalen aan de inkom van de kerk

 

voorverkooppunt

G. Burssenslaan 17 2050 Antwerpen op weekdagen van 9.30 tot 11.30 u

 

verkoop

  • aan de inkom,

betalen met payconiq of cash

 

Twee Belgische topmuzikanten, violiste en altvioliste Jenny Spanoghe en componist, pianist en organist Jan Van Landeghem, zijn samen Duo Landini. Ze treden op op Belgische festivals en in het buitenland

Ze hebben veel succes met hun sterke interpretaties, hun speciale keuze aan programma's en hun muzikale symbiose. Ze wisselen graag werken van Bach, Vivaldi en Mozart af met romantische muziek als Rheinberger en Mendellsohn, César Franck en De Boeck. Ze spelen op elk concert hedendaagse muziek en maken nieuwe composities.

Jenny Spanoghe staat bekend als soliste, zij is eerste viool van het Lutoslawski strijkkwartet en het pianotrio Lipsius. Haar repertoire gaat van barok tot hedendaagse muziek. Ze heeft meer dan 100 composities gemaakt en veel componisten hebben hun werk aan haar gewijd. Jenny is ook de hoofdrolspeler van een nieuw type instrumenten, de 5-snarige altviool.

Ze voert recitals uit waarin ze van viool verandert in altviool met 5 snaren. Jenny treedt overal ter wereld op en geeft masterclasses. Ze is hoogleraar viool en kamermuziek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg (Nederland). Ze kreeg veel prijzen in binnen- en buitenland (Prize of Sabam, eerste grote prijs van Dexia-Brussel en Prize van de Franse Stichting in Parijs) en geeft overal masterclasses. Jenny speelt op een viool (2006) en een altviool (2002) van vioolbouwer Thomas Meuwissen, Brussel, en op een 5-snarige altviool (2005) van meester-vioolbouwer Luc Deneys uit Mirecourt-Gent.

Jenny maakte ongeveer 15 CD's en is in haar vrije tijd een schilder (olie op canvas) en schrijft gedichten.

Jan van Landeghem speelde op de beroemdste orgels ter wereld. Hij is professor compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, hij was directeur van de Muziekacademie van Bornem en is lid van de richtlijncommissie van SABAM.

Als componist schreef hij meer dan 150 composities. Witold Pendercki beschouwt hem als de vernieuwer van de hedendaagse muziek vanwege zijn uitdrukking in een nieuwe visie en techniek. Jan kreeg meer dan 15 nationale en internationale prijzen, zoals de prijs Vlaanderen-Québec, de Sabam-prijs en de Camille Huysmas-prijs. Zijn stijl is op een manier geïnspireerd door de grote klassieke meesters, en op een andere manier door de invloed van Lutoslawski en Luciano Berio.

Jan wil als kunstenaar een diepe emotionele invloed op het publiek laten.

Uitvoerders

  • Jenny Spanoghe, viool & altviool

  • Jan Van Landeghem, orgel

Inleiding

Voorafgaand aan het concert zal Jan Van Landeghem de waarde van de muziek in ons bestaan duiden en ook zijn eigen composities toelichten.

 

Programma

Muziek van Handel, Bach, Mozart, Rheinberger, Bruch en Jan Van Landeghem

 

 

Coronamaatregelen

ANNA3 leeft alle maatregelen na die de overheid oplegt in de strijd tegen het coronavirus COVID-19: voor dit concerten worden maximaal 95 mensen toegelaten, er is ontsmettingsmiddel voor uw handen, u dient 1,5 meter afstand te houden van de andere bezoekers, u kan tickets betalen via uw smartphone (payconiq), de kerk wordt geventileerd, de toiletten zijn gesloten, er is geen drankje na het concert,  enz…

Voor dit concert beschikt ANNA3 over een ‘groene’ COVID Event Risk Scan die u hier kan consulteren.