ANNA3 | Zomerse orgelconcerten | Koen Crucke, opera tenor - Joannes Thuy, orgel | Zondag 27 september 2020 | 17 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 27 september 2020

Koen Crucke &
Joannes Thuy

 

17.00 uur concert

16.30 uur inleiding

16.15 uur deuren open

 

tickets

  • 14 EUR

  • 10 EUR (hechte & beste vrienden ANNA3)

  • 6 EUR (-26 jaar)

 

tickets bestellen

Bestel hier uw tickets voor dit concert, u kan ze dan afhalen aan de inkom van de kerk

 

voorverkooppunt

G. Burssenslaan 17 2050 Antwerpen op weekdagen van 9.30 tot 11.30 u

 

verkoop

  • aan de inkom,

betalen met payconiq of cash

 

Vlaanderens muzikale duizendpoot Koen Crucke staat al meer dan vijftig jaar onafgebroken op de planken. Samen met Joannes Thuy op het orgel zal dit concert muzikale gensters geven in een repertoire dat u misschien nog niet vaak gehoord heeft van deze populaire opera tenor.

Koen en Joannes werkten reeds vele jaren samen, ook voor de VRT-TV. Zo maakten ze samen een aantal muzikale shows: “Ik ken een Lied”, “Parlami d’Amore” en een aantal Kerstshows. Zes jaar lang had Koen zijn eigen Tv-show “Tijd voor Koen”.

Sinds lang hadden deze beide artiesten het idee om eens een concert samen te stellen met min-of-meer vergeten opera-aria’s, musicalnummers en chansons. Muziek die iedereen herkent bij het beluisteren, denkend… maar wat was dat ook al weer? Eindelijk krijgt dit idee vorm en het programma is nu klaar. In het concert op Linkeroever brengen ze onder meer: Le Crédo Du Paysan (Goublier), Le Temps Des Cerises (A. Renard), Ich Liebe Dich (Edvard Grieg) Ave Maria (Franz Schubert), etc.

Vlaanderens muzikale duizendpoot Koen Crucke staat al meer dan vijftig jaar onafgebroken op de planken. Samen met Joannes Thuy aan het orgel belooft dit concert een muzikale snoepreis te worden.

 

Koen Crucke zijn leven heeft in het teken van de muziek gestaan. Reeds op 15-jarige leeftijd trad hij met het Novelty-combo op, een live orkestje, waarmee hij langs talrijke podia en zalen in Vlaanderen trok.

Aan het Conservatorium van Gent volgt Koen de opleiding notenleer en aan de Muziekacademie van Gentbrugge staan wekelijkse zanglessen op de agenda. Het is hier dat Koen opgemerkt werd tijdens één van zijn vertolkingen van de bekende tenor Luis Mariano. Al gauw mag hij audities doen voor het Koor van de Gentse Opera. Na twee klassieke nummers aan de piano gezongen te hebben slaagt hij en mag hij er zijn intrede doen.

Na amper twee jaar in het koor gezongen te hebben krijgt hij een contract als solist aangeboden. Het is in deze Opera dat Koen bijna twintig jaar lang succes oogst als eerste Solist Tenor Buffo. In die periode is hij ook een vaak gevraagde gast op klassieke concerten in het buitenland en gaat hij in Nederland, Duitsland en Oostenrijk op tournee met een Symfonisch Orkest. Tijdens zijn Operacarrière in Gent zal hij niet minder dan 180 hoofdrollen vertolken, een gemiddelde van maar liefst 9 producties per seizoen. Af en toe is hij ook te gast in de Opera van Antwerpen.

In 1989 kiest Koen voor een zijspoor in zijn tot dan enkel klassieke carrière en trekt hij de deur van de Gentse Opera achter zich dicht. Hij gaat aan de slag bij het Nederlands Toneel Gent en in enkele bioscoopfilms zoals "Blueberry Hill", "Het Sacrament" en "Koko Flanel", "Zware jongens" en "Paniekzaaiers". Daarna volgt een solo-carrière en talloze tv-programma’s. Bij een jonger publiek is hij vooral bekend van "Samson & Gert" met 800 afleveringen meer dan 1.000 voorstellingen in de zaalshows.

Alle andere projecten opsommen zou ons te ver leiden…Kortweg, en zoals hij het zelf zegt, Koen is nog steeds niet uitgezongen!

Joannes Thuy studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen, en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. 

Hierna volgde hij de opleiding Muziektherapeut te Venray (NL).

Onder auspiciën van de Universiteit Antwerpen behaalde hij in de USA (UCLA) een Master of Arts Degree in Musicology en promoveerde er later Cum Laude tot Doctor in Musicology en in Psychology of Music. Later bekwam hij aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Nederlandse Beiaardschool, het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music.

Joannes was gedurende 30 jaar organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen en sinds 1974 achtereenvolgens Eerste Muziekproducer, Hoofdredacteur en Projectleider bij de Belgische Radio & TV.

Hij was docent aan diverse muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel), en is sinds 1996 Gastprofessor aan de Universiteit Gent.

Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde film- en toneelmuziek. Hij is als organist te beluisteren in verscheidene Antwerpse kerken. 

Als beiaardier speelt hij in Temse en in Nederland te Amersfoort en Den Haag – Vredespaleis, en toert met de reizende beiaard van de Stad Praag.

Uitvoerders

  • Koen Crucke, opera tenor

  • Joannes Thuy, orgel

 

Inleiding

Voorafgaand aan het concert is er een inleiding voorzien. Meer info volgt nog.

 

Programma

Meer info volgt nog.

 

 

Coronamaatregelen

ANNA3 leeft alle maatregelen na die de overheid oplegt in de strijd tegen het coronavirus COVID-19: voor dit concerten worden maximaal 95 mensen toegelaten, er is ontsmettingsmiddel voor uw handen, u dient 1,5 meter afstand te houden van de andere bezoekers, u kan tickets betalen via uw smartphone (payconiq), de kerk wordt geventileerd, de toiletten zijn gesloten, er is geen drankje na het concert,  enz…

Voor dit concert beschikt ANNA3 over een ‘groene’ COVID Event Risk Scan die u hier kan consulteren.

Zondag 27 september 2020

JA, ik reserveer mijn tickets voor het concert van de Zomerse Orgelklanken op zondag 27 september 2020