ANNA3 | Zomerse orgelconcerten | Kathelijne Van Bouwel, Viool - Joannes Thuy Orgel | Zondag 31 juli 2022 | 17 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 31 juli 2022

Kathelijne VAN BOUWEL, viool
& Joannes THUY, orgel

 

17.00 uur concert

16.30 uur inleiding

16.00 uur deuren open

 

tickets

  • 14 EUR

  • 10 EUR (hechte & beste vrienden ANNA3)

  • 8 EUR (-26 jaar)

 

tickets bestellen

Bestel hier uw tickets voor dit concert, u kan ze dan afhalen aan de inkom van de kerk

 

voorverkooppunt

G. Burssenslaan 17 2050 Antwerpen van 9.30 tot 11.30 u

 

verkoop

  • aan de inkom,

betalen met
payconiq
of
cash

 

Voor ons eerste concert in onze reeks Zomerse Orgelklanken doen we beroep op twee heel ervaren musici die met jeugdig enthousiasme nog steeds het allerbeste van zichzelf geven en allebei de jonge muzikanten een warm hart toedragen en hen steunen waar ze kunnen.

 

Kathelijne Van Bouwel

Als dochter van Jan Van Bouwel, gerenommeerd musicus en koordirigent van het Belgische nationale radiokoor, kreeg Kathelijne Van Bouwel muziek met de paplepel ingegoten.
Ze is een grote fan van sprankelende optredens met zowel professionele als amateurensembles. Kortom, ze heeft met veel orkesten in Europa gespeeld, variërend van de Europese Jeugd- en Wereldorkesten (die weliswaar een tijdje geleden waren), tot Nationale en Radio-orkesten en leidde de 2e violen van het Sint-Paulus Symfonie orkest in Antwerpen, om tussendoor volksliedjes te spelen in de lokale cafés.
Haar doel is om de waarde van muzikale kwaliteit en passie door te geven aan jong, jonger en minder jong met gevoel voor humor en een jeugdige benadering.
Naast een fulltime baan als docent viool & altviool in België, organiseerde ze ook muziek/circus/bergwandelingen cursussen in Italië waar studenten in groep leren spelen, sporten en communiceren, alsook enthousiast optreden.

 

Joannes Thuy

Na zijn muziekstudies werd Joannes in 1968 organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Als Muziektherapeut werkte hij enkele jaren in de psychiatrische klinieken van Venray (NL) en Sint-Niklaas. Van 1974 tot 2000 was hij Eerste Producer bij de Belgische Radio & TV, en produceerde er honderden programma’s over muziek, kunst, documentaires en informatie.
Hij was docent aan verscheidene muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel) en Gastprofessor aan de Universiteit Gent in de Vakgroep Communicatie-wetenschappen. Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde film- en toneelmuziek. Als organist is hij tegenwoordig te horen in verschillende Antwerpse kerken.

Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Faculteit Muziek, behaalde hij later het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music. Zo bespeelt Joannes momenteel in Nederland de beiaarden van Amersfoort (OLV toren en Belgenmonument) en Den Haag (Vredespaleis); in België is hij beiaardier van Temse. In de USA is hij sinds 2011 gastbeiaardier o.m. in Dallas, Texas. Met de Reizende Beiaard van de Stad Praag brengt hij in de zomer beiaardmuziek dichter bij de mensen.

Uitvoerders

 

Inleiding

Voorafgaand aan het concert is er een inleiding voorzien. Meer info volgt nog.

 

Programma

Meer info volgt nog.

 

 

Coronamaatregelen

ANNA3 leeft alle maatregelen na die de overheid oplegt in de strijd tegen het coronavirus COVID-19. Zo is er ontsmettingsmiddel voor uw handen. Een mondmasker is niet verplicht maar voel u vrij er een te dragen als u zich daar comfortabeler bij voelt.

Voor een gezond binnenklimaat wordt de kerk permanent geventileerd met verse buitenlucht waardoor we voldoen aan de normen voor horeca en evenementenzalen.

U kan tickets contactloos betalen via uw smartphone (payconiq).

Voelt u zich ziek, kom dan zeker niet!