ANNA3 | Zomerse orgelconcerten | Katrijn Aper, saxofoon - Erwin Van Bogaert, orgel | Zondag 28 augustus 2022 | 17 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 28 augustus 2022

Katrijn APER, saxofoon
& Erwin VAN BOGAERT, orgel

 

17.00 uur concert

16.30 uur inleiding

16.00 uur deuren open

 

tickets

  • 14 EUR

  • 10 EUR (hechte & beste vrienden ANNA3)

  • 8 EUR (-26 jaar)

 

tickets bestellen

Bestel hier uw tickets voor dit concert, u kan ze dan afhalen aan de inkom van de kerk

 

voorverkooppunt

G. Burssenslaan 17 2050 Antwerpen van 9.30 tot 11.30 u

 

verkoop

  • aan de inkom,

betalen met
payconiq
of
cash

 

Voor ons tweede concert in deze reeks kozen we voor een ongewone combinatie van saxofoon en orgel maar u zal ontdekken dat beide instrumenten wonderwel samengaan en fantastisch klinken.

 

Katrijn Aper

Zij studeerde aan het Conservatorium te Antwerpen. Zij behaalde er eerste prijzen voor notenleer en harmonie, ze werd er Meester in de muziek optie saxofoon (Freddy Vanattenhoven) en klarinet en kamermuziek (Walter Boeykens) met grote onderscheiding. Ze volgde er met succes de voortgezette opleiding Concertsolist en behaalde er het pedagogisch getuigschrift optie klarinet, saxofoon, kamermuziek en samenspel. In 2015 behaalde zij er een Masterdiploma basklarinet met grote onderscheiding bij Jan Guns.

Als lerares saxofoon & groepsmusiceren is zij verbonden aan de Kunstacademie ‘Ter Beuken’. In het  Antwerps Conservatorium is aangesteld als docente vakdidctiek, stagebegeleider en coordinator.

Zij is lid van verschillende kamermuziekensembles, zoals het housblaaskwintet High5!, klarinettenkwartet Maison CloudSpiel, duo harp en saxofoon en het duo Kalimera. Met Erwin Van Bogaert vormt zij een duo orgel-saxofoon: Two Winds.

Als free-lance saxofoniste en klarinettiste wordt zij regelmatig gevraagd door tal van professionele ensembles. Zo speelde zij in het Brussels Philharmonic, deFilharmonie, De Munt, Ensemble Walter Boeykens, Brabelio, het Metropolis Orkest, Studio 100...

 

Erwin Van Bogaert

Aan het Lemmensinstituut behaalde hij het diploma Laureaat Orgel, en aan het Conservatorium te Maastricht de B-akte voor Docerend Musicus en de C-akte Uitvoerend Musicus (Master) voor orgel.

Hij volgde verder lessen bij Ton Koopman en Ewald Kooyman, en privé-lessen bij Daniel Roth (Parijs). Ook volgde hij regelmatig cursussen in Bordeaux voor interpretatie.

Hij studeerde klavecimbel en behaalde in 1990 zijn Eerste Prijs (Bachelor) aan het Conservatorium van Gent. Hij vervolmaakte zich nog verder bij Marcelo Bussi (Amsterdam).

Erwin Van Bogaert was gedurende 26 jaar titularis-organist aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Sint-Niklaas, en had tot 31 oktober 2011 deze functie in de dekanale Sint-Martinuskerk van Beveren. Hij was leraar orgel aan de Muziekacademies van Berchem, Geraardsbergen en Sint-Niklaas. Als titularis-organist was hij verantwoordelijk voor de muzikale inbreng in de liturgie. Niet alleen met een gevarieerd repertorium voor de gewone zondagen, maar ook in de zeer verzorgde missen op en rond de Hoogdagen.

Hij geeft concerten in binnen- en buitenland. Vooral in Frankrijk is hij regelmatig te gast in diverse orgelcycli en festivals. O.a. Bordeaux, Le Havre, Ourscamp, Cherbourg, Lille, Parijs …in juli 2016 heeft hij meegewerkt aan een concertreis in de Haute Savoie, met Groupe Vocal Arthur Honegger, o.l.v. Jean Legoupil, waar hij instond voor de koorbegeleiding en een aantal orgelsolo’s.

In 2003 speelde hij in de orgelcyclus in Kortrijk, waar hij “Inzicht in zich(t)” van Bernard Baert creëerde. Hij kreeg daarvoor de publieksprijs. In 2007 speelde hij weer in deze orgelcyclus en kreeg de prijs van de jury voor zijn vertolking van een keuzewerk van Buxtehude, componist van het jaar.

En ook in 2011 is hij in de prijzen gevallen : de prijs van het publiek (ex-aequo) voor de samenstelling van zijn programma, en de prijs van de jury voor de vertolking van het opgelegd werk “Piccolo Fantasia su un motivo di Franz Liszt” van Wilfried Westerlinck.

In september 2013 speelde hij een programma met saxofoniste Katrijn Aper, waarvoor hij (ex-aequo) weer de publieksprijs kreeg voor de samenstelling van hun programma.

Op 3 december 2016 heeft hij een concert gegeven  in de Notre Dame van Parijs. Maar ook het lichtere genre is hem niet vreemd : van 2008 tot 2012 was hij repetitor bij het Muziektheatergezelschap in Goes (NL). In de zomer van 2016 werkte hij ook mee aan een musical in Goes met als titel “Moulin Rouge”. In de zomer van 2017 was hij van de partij bij een openluchtspektakel in Goes. Gedurende verschillende jaren heeft hij opgetreden samen met Sarah Bernolet, zang en teksten, en Karel Adams, accordeon, met een programma over het leven van Edith Piaf. Hij had onlangs ook nog een project met muziek van Kurt Weill, samen met de zangeres Kim Meyns.

www.erwinvanbogaert.be

Uitvoerders

  • Katrijn APER, saxofoon

  • Erwin VAN BOGAERT, orgel

 

Inleiding

Voorafgaand aan het concert is er een inleiding voorzien. Meer info volgt nog.

 

Programma

Meer info volgt nog.

 

 

Coronamaatregelen

ANNA3 leeft alle maatregelen na die de overheid oplegt in de strijd tegen het coronavirus COVID-19. Zo is er ontsmettingsmiddel voor uw handen. Een mondmasker is niet verplicht maar voel u vrij er een te dragen als u zich daar comfortabeler bij voelt.

Voor een gezond binnenklimaat wordt de kerk permanent geventileerd met verse buitenlucht waardoor we voldoen aan de normen voor horeca en evenementenzalen.

U kan tickets contactloos betalen via uw smartphone (payconiq).

Voelt u zich ziek, kom dan zeker niet!