ANNA3 | Zondag 29 september 2024 17:00 u. | Zomerse Orgelklanken | Annelies Brants, Sopraan | Annelies Focquaert, Orgel | Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Antwerpen Linkeroever

Zondag 29 september 2024

ZOMERSE ORGELKLANKEN

 

16.30 uur deuren open

17.00 uur concert

 

tickets

  • 18 euro
  • 15 euro (hechte & beste vrienden ANNA3)
  • 10 euro (-26 jaar)

 

ticketreservatie

 

 

We sluiten onze reeks Zomerse Orgelklanken af met een zomers duoconcert van twee ‘Anneliesen’: Sopraan Annelies Brants en organiste Annelies Focquaert.

 

Annelies Brants, sopraan, groeide op in een melomane familie. Met een voorliefde voor koorzang op jonge leeftijd behaalde in 2003 haar meestergraad zang aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen. Ze studeerde er bij Guy De Mey en Lucienne Van Deyck. Vanaf 2000 was zij lid van vocaal ensemble Ex Tempore o.l.v.Florian Heyerick, waarin zij regelmatig als soliste naar voor trad.

Zij zingt sinds 2007 bij Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe. Daarnaast werkt Annelies samen met ensembles zoals Currende o.l.v. Erik Van Nevel, Encantar, Vox Luminis o.l.v.Lionel Meunier en de Nederlandse Bachvereniging o.l.v.Jos Van Veldhoven. Met dit laatste ensemble zong ze in een opname voor de reeks "All of Bach".

Als soliste concerteerde ze in samenwerking met vele koren in werken van Bach, Monteverdi, Händel, Fauré e.a.. Ze werkte mee aan cd-opnames van Il Gardellino (Bachcantates) en Collegium Vocale Gent (o.a.Bachmotetten). Annelies is als zangleerkracht verbonden aan de muziekacademies van Wijnegem en Brasschaat.

Annelies Focquaert behaalde in 2001 haar diploma orgel in de klas van Joris Verdin aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Nadat ze in 2006 laureate werd van het Gentse Orpheus Instituut met een onderzoeksproject rond de Belgische organist Jacques-Nicolas Lemmens, verdedigde ze in oktober 2014 met succes haar doctoraat in de kunsten over dezelfde componist (Associatiefaculteit Universiteit Antwerpen - Artesis Plantijn Hogeschool).

Na een opdracht als projectcoördinator voor het Orgel in Vlaanderen vzw, is ze sinds 2005 als wetenschappelijk medewerkster verbonden aan het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek vzw in Antwerpen. Momenteel geeft ze les orgel, klavecimbel en begeleidingspraktijk aan de academies van Antwerpen en Hemiksem.

Naast verschillende orgelconcerten in Frankrijk en België, verzorgde ze ook de begeleiding op orgel of op harmonium van koren en ensembles als het Vlaams Radio Koor en Vlaams Radio Orkest, het Choeur de Namur, Prometheusensemble en Oxalys ensemble.

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling '450 jaar Stadhuis Antwerpen' (februari 2015) bespeelde ze het pas gerestaureerde Mustel-harmonium, dat ze enkele jaren geleden zelf van onder het stof haalde.

uitvoerders

  • Annelies Brants, sopraan

  • Annelies Focquaert, orgel

 

Programma

  • Wordt nog medegedeeld

 

Coronamaatregelen

ANNA3 leeft alle maatregelen na die de overheid op het ogenblik van het concert oplegt in de strijd tegen het coronavirus COVID-19. Er is ontsmettingsmiddel voor uw handen, we meten de CO2 in de kerk en de kerk wordt permanent geventileerd met verse lucht, enz…

Corona