ANNA3 - Jaren 2010 en 2011 ANNA3 - Jaren 2012 en 2013 ANNA3 - Jaren 2014 en 2015 ANNA3 - Vanaf 2016  
19.12.2009 20.00 uur - Kerstconcert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk door de Koninklijke Muziekkapel lokale Politie van Antwerpen.

05.12.2009 20.00 uur - Kerstconcert Sint-Annakoor in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk
Kerstconcert door het Sint-Annakoor in de Sint-Anna-ten-DrieënkerkEen knappe start van de kerstperiode
Zaterdag 5 december waren weer heel veel mensen opgedaagd voor een superbe kerstconcert van het Sint-Annakoor.
Vorige jaren werden we reeds stevig verwend. Denk maar aan de concerten met de Bob Boon Singers, met Will Ferdy en vorig jaar met het Jeugdstrijkorkest van de Musikschule J.S. Bach uit Liepzig.
Dit jaar werd gekozen voor jong aankomend talent van eigen bodem. Een keuze die heel veel mensen kon bekoren.
Hera Wyckers kenden we reeds van de zomerconcerten tijdens de tentoonstelling Verbeelding. Ook vanavond heeft ze schitterende wijze muziek ten gehore gebracht.
Maar ook de virtuozen Liesbet Verherck en Hannelore Bollen op dwarsfluit wisten absoluut te bekoren.
Bariton Jeroen Driessens maakt dit plaatje compleet. Hij nam op schitterende wijze verschillende cantates en liederen voor zijn rekening nam. Iedereen zal zeker het ‘Minuit chrétiens’ onthouden hebben!
Vier jonge solisten, perfect gekozen en allemaal producten van het befaamde Lemmensinstituut te Leuven.
Natuurlijk vergeten we niet het Sint-Annakoor o.l.v. Myriam Baert. Ze werden als het ware op een hoger niveau getild.
Zoals gezegd, het werd een kerstconcert dat het talrijk opgekomen publiek absoluut kon bekoren. Het eerste deel focuste vooral op de – o zo mooie – rijke klassieke stukken, in deel twee werden meer gekende liederen geselecteerd, met bv. het door het orgel schitterend begeleid ‘Have yourself a merry little Chrismas’.
Kortom, ’t was prachtig.
Voeg daarbij een heel sfeervol decor, de borrel van de Wereldwinkel, en de gezellige après in het SAC. Het mag nu snel Kerstmis worden.

10.10.2009 20.00 uur - FORMATIA FOLK, EEN ONTDEKKING
  Formatia Folk, een ontdekkingOp 10 oktober trad het Bulgaarse ensemble “Formatia Folk” op in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk. Voor het 100-tal aanwezigen was het een echte muzikale ontdekkingsreis: niet allen brachten ze authentieke volksmuziek uit de verschillende delen van Bulgarije, we leerden ook de instrumenten en muzikanten één voor één kennen als ware virtuozen: Hristiyan Tsvyatkov op zijn tambura, Lyudmil Sotirov op de gaida, Krastio Dimov op de kaval en Angel Dobrev op de gadulka.
De twee zangeressen Kostadinka Mihailova en Nadya Kazakova zongen meestal samen met het orkest, maar soms brachten ze ook heel fragiele a capellazang waarin je zo de atmosfeer van de zonsopgang op een koude winterdag in het Pirin-gebergte kon voelen. Dit alles kwam bovendien heel mooi tot zijn recht in de lichte galm in de kerk.
Je voelde in dit concert dat de muziek uit de ziel van de muzikanten kwam. Deze muziek is bovendien een van de oudste muziekstijlen in Europa. Kortom, het was een heel doorleefd en evenwichtig concert dat met een ritmische apotheose (en bisnummers) werd afgesloten en waarbij zo’n 25 mensen op de uitnodiging ingingen om samen met de zangeressen de horo te dansen, een uitbundige, volkse rondedans.
Wanneer ANNA3 nogmaals een buitenlands muzikaal pareltje kan oppikken, zullen we dat zeker doen en laten we het u weten !

25.07.2009
02.08.2009
16.08.2009
29.08.2009
14.00 uur - Orgelspel door Hera Wyckers tijdens de tentoonstellingsuren van "verBEELDing" van en door Willem Vermandere.
  Hera Wyckers op het orgel van de Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Antwerpen Linkeroever Gedurende de tentoonstelling VerBEELDing van Willem Vermandere werden de bezoekers een aantal keren vergast op unieke namiddagconcerten op het orgel van de kerk, gebracht door de jonge en talentrijke organiste Hera Wyckers.
Deze muzikale opluistering werd enorm gesmaakt en vele bezoekers bleven tijdens en na het rondkuieren op de tentoonstelling zitten om te genieten van de mooie orgelklanken. Sommigen kwamen zelfs terug naar de tentoonstelling de dagen dat er orgel gespeeld werd.

De programma’s die Hera Wyckers ons bracht waren trouwens niet van de minste.
Haar vertolking van de gekozen stukken lokte herhaaldelijk spontaan applaus uit, en het gekozen repertorium was zeer uitgebreid en elke week verschillend van samenstelling.
Zij vertolkte daarbij werk van een aantal bekende componisten als J.S.Bach, J.Pachelbel, J.P.Sweelinck, L.Couperin , F.Mendelssohn, C. Franck maar ook van J.N.Lemmens, A.Van Den Kerkhoven, J.Alain, L.Boëlmann, J.Duphly, M.Duruflé en anderen.

Dat we met Hera Wyckers (geboren in 1988) een echt talent in huis haalden wisten we al, maar konden we tijdens haar recitals ook ervaren.
Zij kreeg haar basisopleiding aan de stedelijke academies van Bornem en Sint-Niklaas waar ze orgel en klavecimbel volgde, en er in 2006 afstudeerde met grootste onderscheiding voor de beide disciplines.
Datzelfde jaar startte ze orgelstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Reitze Smits en Peter Pieters waar ze in juni 2009 haar bachelordiploma behaalde met grote onderscheiding.
Hera werd laureate van verschillende wedstrijden waaronder Jong-Tenuto (2000), orgelconcours “ Pierre Froidebiese” in Ath (2004), Vlaamse Orgeldagen in Hoogstraten (2005) en Dexia Classics (2006).
Sinds maart 2008 is ze organiste aan de Sint-Pieterskerk te Hamme en regelmatig begeleidt zij orkestmissen in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen.
Hera Wyckers verwierf haar plaats bij de jonge organisten die we graag terug zien in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk te Antwerpen-Linkeroever.
20.03.2009 20.00 uur - Orgelconcert door Frank Heye met simultane videoprojectie op groot scherm.
Frank Heye in concert in de Sint-Anna-ten-DrieënkerkVrijdag 20 maart had het tweede orgelconcert plaats in de Sint-Annakerk.
Eric Balbaert, kersvers voorzitter van de nieuwe vzw Anna3 opende de avond. ’t Was immers de eerste echte activiteit van de vzw.
Organisator Mon Reyn verwelkomde de aanwezigen met op de achtergrond beelden van het eerste concert met Els Biesemans.
Deel 1 en 2 van het concert werden telkens ingeleid door begenadigd spreker Luc Callewaert die alle stukken gevat wist te plaatsen.
Natuurlijk was iedereen gekomen voor het concert om duimen en vingers af te likken. Schitterend was dat. Voor het eerst werden detailbeelden levengroot geprojecteerd. Deel 1 was voorbehouden voor de klassieke componisten, deel twee draaide rond componisten van hier.
Zoals zo vaak, de afwezigen hadden zeker ongelijk.
† †
20.12.2008 20.00 uur - Kerstconcert Muziekkapel Antwerpse Politie

13.12.2008 15.00 uur - Kerstconcert met Poolse liederen door Alamire
  Kerstconcert met Poolse liederen door Alamire in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk

06.12.2008 20.00 uur - Kerstconcert Sint-Annakoor en Jeugdorkest Leipzig
  Kerstconcert van het Sint-Annakoor in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk

Prachtig! Knap! Waw!
Zo kunnen we nog enkele uitroepen bedenken over het traditionele kerstconcert dat plaats vond op zaterdag 6 december in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk. Het was mooi en hartverwarmend.
Dit jaar werd opnieuw het jeugdstrijkorkest van de Musikschule J.S. Bach uit Leipzig (Duitsland) uitgenodigd en het werd een topmoment.
De avond, onder presentatie van Annemie Schepens, begon met een begroeting. Niet enkel in het Nederlands, maar ook in het Duits. Ze richtte zich rechtstreeks tot de familie van de betreurde Eckard Budrowitz, die aanwezig was. Het eerste stuk was een aandenken aan hem. Op het einde schonk Annemie haar bloemen aan zijn moeder.
In het eerste deel was het genieten van de diverse koralen, cantates, concerto's en preludes. Zowel met orkest als met koor, dan weer met sterke solisten. Stuk voor stuk prachtige muziek.
Mijn favoriet kwam direct na de korte pauze, nl. Transeamus usque Bethlehem. Opnieuw zo’n ‘oud’ maar heerlijk lied. Ook bij het concerto waarin de dwarsfluit een prominente rol speelde, werd het muisstil.
Zowel Myriam Baert, met een heel knappe solozang in het begin, als Sven Schreiber, orkestleider, namen het dirigeerstokje op. Op het einde mochten ze heel wat applaus in ontvangst nemen.
Kortom, een avond waar iedereen deugd aan heeft gehad.
Op zondag werd de eucharistieviering van half twaalf, tevens een viering waarin de vormelingen centraal stonden, opgeluisterd door orkest en koor. Meer moet dit echt niet zijn!


22.11.2008 20.00 uur - Zangavond rond Huub Oosterhuys met Koor voor Liturgische Muziek

16.11.2008 15.00 uur - Concert Saxofoonorkest

19.10.2008 20.00 uur - Concert Willem Vermandere door Linkeroever Leeft
  Willem Vermandere in concert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk

02.10.2008 20.00 uur - Vredesconcert Henri Seroka met het philharmonisch orkest van Kalisz (Polen) en het koor Cherlande uit Louvain-la-Neuve.
  Vredesconcert Henri Seroka met het philharmonisch orkest van Kalisz (Polen) en het koor Cherlande uit Louvain-la-Neuve in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk

14.09.2008 15.00 uur - Concert Saxofoonorkest

24.05.2008 20.00 uur - Benefietconcert Jay Lana

25.04.2008 20.00 uur - Orgelconcert Els Biesemans - Fragment uit Toccata & Fuga
  Els Biesemans in concert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk

Het eerste ‘Lenteconcert op het orgel’ in de Sint-Annakerk was meteen een schot in de roos.
Het publiek werd getrakteerd op een grandioos en prachtig concert van Els Biesemans.
Soms heel rustig en speels, dan weer heel uitbundig, soms modern, dan weer heel klassiek, soms ingetogen om dan te eindigen met dé Toccata en Fuga in re klein van Johann Sebastian Bach. Hier werden alle registers letterlijk opengetrokken. Hemels, ontroerend, groots! Enkel superlatieven zijn hier op zijn plaats.
Naast de vele open doekjes sloot een staande ovatie de avond af. Herman bedankte Els Biesemans uitvoerig: ‘Kunst en geloof hebben iets gemeen. Ze ontstaan allebei uit de verwondering’.
Els, internationaal toptalent, kennen we nog toen ze als jong meisje hier op het orgel speelde. Ondertussen behaalde ze op verschillende gerenommeerde internationale orgelwedstrijden de hoogste prijzen. Momenteel is ze titularisorganist aan de Maria-Kroenungskirche in Zürich-Witikon.
Haar CD, gekocht door heel wat mensen, werd ook door de kerkfabriek aangekocht. We horen haar dus zeker terug!


04.03.2008 20.00 uur - Gospelconcert Chananja
  Gospelkoor Chananja in concert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk

Vorige week was het gospelkoor Chananja uit Nederland te gast in onze kerk voor het gratis concert ‘Touched’. De avond werd georganiseerd door de protestantse kerk maar startte met een voor ons heel gekend nummer van K3 (Alle kleuren - Van Afrika tot in Amerika).
De toon was gezet. Het werd een mix van zang, muziek, woord, beeld en tekst.
Af en toe heel uitbundig, zwierig en niet gekeken op een instrument min of meer, dan weer intiem. Spijtig dat er te weinig mensen hierop zijn afgekomen. Jong en oud werden getroffen door het enthousiasme dat van deze (grote) groep jonge volwassenen uitging (en waarvan er heel wat een weekje vakantie namen). Alle liederen, meestal niet de klassiekers, waren vertaald naar het Nederlands. Gelukkig kon iedereen de tekst ook volgen in de brochure. De zware echo van de kerk is de nachtmerrie van elke geluidstechnicus.
En natuurlijk kon ook een (korte) getuigenis op deze avond niet ontbreken. De dominee dankte de groep met een grote mand Antwerpse handjes. Afgesloten werd met ‘Wij allen buigen neer’.
Na iets meer dan twee uur zat het concert erop en had het decor de kleuren van de regenboog. Het paste perfect in deze vastentijd.
Als een mooi geoliede machine werkte iedereen nu weer mee aan het afbreken van het decor. Nog iets drinken en nadat de Heer gedankt werd in de weekkapel, vertrokken ze richting Gent om daar te overnachten. Ieper stond de dag nadien op het programma.