Meezing kerstconcert ten voordele van Music For Life
Zaterdag 22 december 2012 - 19 uur, deuren 18.30 uur - (vrije bijdrage
)
Zingen voor het goede doel!
   

Meezing kerstconcert ten voordele van Music For Life op 22 december 2012 om 19.00 uur

Op dit meezing kerstconcert zingt het publiek zelf de in het groot geprojecteerde teksten. De stembanden kunnen tussendoor rusten bij de benefietoptredens van de a capella-groep Les Voix Perdues en Will Ferdy. De toegang is gratis maar we rekenen wel op een milde gift ten voordele van het project rond dementie van Music For Life van Studio Brussel.

Wat is een meezing kerstconcert ?
Voor het derde jaar op rij is er op Linkeroever een “meezing kerstconcert” waar het publiek niet komt luisteren maar komt meezingen voor het goede doel ! Alle teksten worden vooraan in de kerk op groot scherm geprojecteerd, er is live begeleiding op orgel en gitaar en dirigent Johan Clerckx leidt alles in goede banen zodat er ook echt samen wordt gezongen.
Onder de honderden zangers zijn er ook altijd enkele koren zodat het ook echt goed klinkt en iedereen zich goed ondersteund voelt. In de pauze is er in tentjes buiten glühwein, jenever en warme chocomelk om desnoods de bittere koude en sneeuw te doorstaan.
Om de stem af en toe te laten rusten worden er informatieve filmpjes geprojecteerd over het goede doel dat wordt gesteund en zijn er ook acts: dit jaar het a capella kwartet Les Voix Perdues en niemand minder dan Will Ferdy !

De toegang voor het meezingconcert is steeds volledig gratis maar er staat wel een grote bus voor een gulle vrije bijdrage. Alle muzikanten, zangers en dirigent werken volledig belangeloos en gratis mee.

Music for LifeVoor welk goed doel ?
De voorbije jaren ging de volledige opbrengst integraal naar Music for Life van Studio Brussel. Dit jaar is de actie van Studio Brussel vooral een sensibiliseringsactie rond “dementie”.
Koop dan ook de badge in uw krantenwinkel en draag ze ! Het geld dat we met dit concert inzamelen gaat integraal naar het Expertisecentrum Dementie.
Indien u een fiscaal aftrekbare gift van minimum 40 EUR wil doen, kan u uw gift storten op de projectrekening voor Music For Life met nummer BE39 7350 3203 2519 op naam van het Expertisecentrum Dementie met in de mededeling "gift + uw naam en adres"
Meer informatie over het Expertisecentrum Dementie kanu vinden op www.dementie.be . Ons meezingconcert is een actie die erkend is door Studio Brussel, zie op hun website.

Waarom deze actie steunen ?
Het is ontzettend belangrijk dat de mentaliteit in Vlaanderen verandert, want  er hangt vandaag de dag, in tegenstelling tot sommige andere landen, zonder meer een taboesfeer rond dementie en de ziekte wordt maar moeilijk sociaal aanvaard. Toch heb je één kans op vijf dat je ooit zelf dementie krijgt. De ziekte staat niet voor niets op de eerste plaats in de prioriteitenlijst van de Wereldgezondheidsorganisatie.”

Wat is dementie ?
Dementie is een syndroom waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. Hierdoor treden geheugenstoornissen op, waardoor mensen met dementie zich bijvoorbeeld niet meer goed kunnen uitdrukken in gesproken of geschreven taal. Soms kunnen ze geen doelbewuste handelingen meer uitvoeren. Het kan ook voorkomen dat mensen met dementie geen voorwerpen meer kunnen herkennen. Vaak valt hun abstractie- of logisch denkvermogen uit. Mensen met dementie leven gemiddeld acht jaar met de ziekte. Gedurende het ziekteproces neemt zowel het aantal als de ernst van de klachten toe. Er is geen genezing mogelijk. Uiteindelijk overlijdt een patiënt aan de gevolgen van dementie.

Enkele harde cijfers

  • Elke zeven seconden krijgt ergens iemand ter wereld dementie.
  • In Vlaanderen zijn er meer dan 100.000 mensen met dementie, in België in totaal zo’n 165.000…
  • 70% van de Vlamingen heeft schrik van dementie.
  • In Vlaanderen leven naar schatting 1800 mensen met dementie onder de 65 jaar.

Praktisch
Meezing kerstconcert op 22 december 2012 om 19.00 uur
Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Hanegraefstraat 1 te 2050 Antwerpen-Linkeroever
Vlot bereikbaar via de streekbussen en tramlijnen 3, 5, 9 en 15 halte Halewijn, de eerste bovengrondse halte
Organisatie: ANNA3 vzw, www.anna3.be , contact: info@anna3.be

Music for Life meezing concert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Antwerpen LinkeroeverMusic for Life meezing concert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Antwerpen LinkeroeverMusic for Life meezing concert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Antwerpen LinkeroeverMusic for Life meezing concert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Antwerpen LinkeroeverMusic for Life meezing concert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Antwerpen LinkeroeverMusic for Life meezing concert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Antwerpen Linkeroever

;Will Ferdy

Will Ferdy
Werd op 9 maart 1927 als Werner Ferdinande geboren in Gent. De kleine toonde al gauw enorm veel belangstelling voor alle grote sterren van radio en witte doek en zong met zijn idolen mee, terwijl hij ze telkens weer aan achtenzeventig toeren per minuut op de koffergrammofoon aan het werk zette.
Op de dag van zijn plechtige communie (1938) onderhield hij urenlang een publiek van familieleden en vrienden.
Het werd zijn eerste "one man show" en de start van een … 60-jarige carrière (beroeps sinds 1948) met meer dan 40 78-toerenplaten, 50 lp’s, talrijke 45-toerenplaatjes en nu reeds 33 cd’s!
Een opsomming is onbegonnen werk.
  Les Voix Perdues is een a capella collectief van 4 mannen

Les Voix Perdues is een a capella collectief van 4 mannen
Samen geven ze gestalte aan een doorleefde en gevoelige blend van stemmen, nu weer warm, dan weer fel…
Al vroeg voelden ze aan dat het commerciële zingen niks voor hen was. Hun hart ging meer uit naar de rauwe en magnifieke muziek uit en over Wereldoorlog 1. Als er maar ziel in lag, en kansen om mensen intens te laten genieten en in vervoering te brengen om inhoud én harmonie.
Wie zijn deze jonge knapen?
Bart (°72,  bariton, all round muzikant, theatermaker en dichter) 

Koen
(°69, tenor , zingt al zijn hele leven wel ergens bij een of ander koor),
Steven
(°66, eerste tenor , zong als knaap hij bij het Sint -Lievenskoor en volgde op de muziekschool: notenleer, dictie en viool. Hij deed mee aan musicals zowel als violist als acteur),
Hugo (°59, liep school op de muziekacademie en bekwaamde zich in dwarsfluit en piano en actief lid van het solidariteitskoor Frappant )