ANNA3 | Kaarina Kaikkonen | Zomertentoonstelling 2018 | Zaterdag 30 juni 2017 tot zondag 30 september 2017 | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

17 juni tot 23 september 2018

KAARINA KAIKKONEN

Close to the Heart
Lähellä   Sydäntä

 

Zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

 

vrije toegang

Groepen vanaf 20 personen zijn ook op andere momenten welkom. Stuur een mailtje naar info@anna.be om af te spreken.

 

Waarom met kledingsstukken?

Kledingstukken getuigen van een menselijke aanwezigheid en herinneren aan de passage van de drager ervan.

De installaties van Kaarina Kaikkonen beschrijven de menselijke behoefte aan samenzijn en dit van generatie op generatie.

Kaarina werkt dan ook het liefst met oude en doorleefde kledingstukken met een verhaal van de vroegere eigenaar.

In onze zomertentoonstelling zullen ook deze verhalen de plaats krijgen die ze verdienen.

 

ANNA3 | Kaarina Kaikkonen | Zomertentoonstelling 2018 | Zaterdag 30 juni 2017 tot zondag 30 september 2017 | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Mijn hemd wordt kunst!

Voor dit kunstproject zoeken wij een duizendtal oude hemden, in zachte lichte kleuren, van 50 tinten wit tot alle mogelijke pastelkleuren. Herenhemden, damesbloezen, kinderhemdjes, hemden met lange of korte mouwen, effen, gestreept of met motiefjes: alles wat u definitief kan missen is welkom. Liefst niet verpakken in plastic zakken, maar in papier of kartonnen dozen.

Vanaf nu tot eind mei ontvangen wij graag propere, gevouwen hemden op het parochiesecretariaat, Gaston Burssenslaan 17 op Linkeroever (open alle werkdagen tussen 9.30 u en 11.30 u, telefoon:03 219 32 29). De hemden mag je op zondag ook achteraan in de kerk binnen brengen.

Hebt u een hemd dat u dierbaar is "met een bijzonder verhaal" en wil u dat verhaal ook neerschrijven of vertellen, dan vernemen we dat heel graag. Breng zo'n hemd binnen met een briefje erbij met uw adres en telefoonnummer, zodat we u kunnen contacteren voor ons verhalenproject dat bij de installatie van het kunstwerk zal horen.

 

Kaarina KAIKKONEN (°1952)
is één van de pioniers van de ‘environmental art’ in Finland.

Vanaf het midden van de jaren ’80 begon ze in situ monumentale werken te maken en dit bijna exclusief met gerecycleerde kledingstukken.

Ze werkte al in heel wat prestigieuze gebouwen in vele continenten zoals de Hermitage in Sint-Petersburg, het Kennedy Center in Washington, het Art Center in Miami, het Museum voor de herinnering en de rechten van de Mens in Chili, Maxxi in Rome, K11 Art Space in Shanghai, enz…

Momenteel is zij één van de bekendste artiesten van Finland en bekroond met vele (inter)nationale prijzen.

 

Vrijwilligers gezocht

In juni begint de kunstenares aan de installatie van haar kunstproject.

Hiervoor zoekt ze helpende handen m/v/x in de periode tussen 4 en 16 juni. Op zondag 17 juni gaat de tentoonstelling open.

 

Na afloop van de tentoonstelling schenken we alle kledingstukken voor het goede doel aan Wereld Missie Hulp.

Voor vragen, reacties en meer info kan u terecht bij Annemie Van Passen: 0477 64 56 18.

Fotoreeksen

Installaties uit het verleden

Recente installaties van Kaarina Kaikkonen

Video