ANNA3 | Zomerse orgelconcerten | Annabel Gordon, Cello en Joannes Thuy, Orgel | Zondag 25 juli 2021 | 17 uur | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 25 juli 2021

ANNABEL GORDON &
Joannes Thuy

 

17.00 uur concert

16.30 uur inleiding

16.00 uur deuren open

 

tickets

  • 14 EUR

  • 10 EUR (hechte & beste vrienden ANNA3)

  • 8 EUR (-26 jaar)

 

tickets bestellen

Bestel hier uw tickets voor dit concert, u kan ze dan afhalen aan de inkom van de kerk

 

voorverkooppunt

G. Burssenslaan 17 2050 Antwerpen op ma-wo-vr van 9.30 tot 11.30 u vanaf 15.07.2021

 

verkoop

  • aan de inkom,

betalen met
payconiq
of
cash

 

Een trans-atlantisch duo


Celliste Annabel Gordon komt overgevlogen vanuit New York (USA) voor een concerttour waarbij ze niet alleen Parijs aandoet maar ook Linkeroever waar ze zal concerteren met organist Joannes Thuy.

Een buitenkans voor u om dit concert mee te beleven!

 

Celliste Annabel Gordon studeerde aan het Mannes College of Music in New York. Als geboren New Yorker trad Annabel Gordon op in talrijke concerten, zowel in de stad als daarbuiten in de Noordoostelijke staten van de VSA. Zij trad op als soliste en in kamermuziekensembles in de meest gerenommeerde concertzalen in New York, zoals de Town Hall, de 92nd Street Y, in La Mama, Merkin Concert Hall en gaf drie solorecitals in Carnegie Hall.

Haar optredens met kamermuziek werden regelmatig uitgezonden in programma’s van radiostation WQXR’s Young Artist Showcase in New York.

In 1995 heeft Annabel het Southampton Chamber Music Festival gesticht, en was er directeur van gedurende 16 jaar. Zo kon ze haar voorliefde voor lesgeven combineren met concerteren, het leiden van workshops, concerten presenteren, en nieuwe compositie opdrachten geven en uitvoeren.

Haar werk als producer omvatte twee concerten in Carnegie Hall voor de zeven New York City schoolorkesten in 2008 en in 2011.

Gedurende de laatste acht zomers heeft Annabel concerten gegeven op verscheidene plaatsen in Frankrijk, zowel met kamermuziek als soloconcerten. Sinds 2012 trad ze op in Joucas, Les Collegiades de Saint-Emilion, en op het Festival of Strings in de abdij van Valsaintes. In London, gaf ze solo- en kamermuziek recitals in het Dr Johnson House Museum and in de St Saviour Church Pimlico, te London.

Momenteel is Annabel Gordon Hoofd van de Music Faculty van de Brearley School in New York.

Joannes Thuy studeerde o.m. aan het Lemmensinstituut en de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen, en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Hierna studeerde hij Muziektherapie in Venray (NL).

Joannes is Master of Arts in Musicology, Doctor in Musicology en Psychology of Music.

Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Nederlandse Beiaardschool, behaalde hij het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music.

Joannes was vanaf 1968 organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Bij de Belgische Radio & TV was hij sinds 1974 Eerste Producer Muziek. Hij was docent aan diverse muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel) en Gastprofessor aan de Universiteit Gent, Vakgroep Communicatiewetenschappen.

Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland, begeleidde honderden artiesten van allerlei pluimage, en componeerde film- en toneelmuziek. Momenteel is hij als organist te beluisteren in de Antwerpse kerken. In Nederland bespeelt Joannes de beiaarden van Den Haag (Vredespaleis) en Amersfoort (OLV-toren en Belgenmonument). In België is hij beiaardier te Temse. In de USA is hij jaarlijks gastbeiaardier in Dallas, Texas.

Sinds 2013 is Joannes de vaste begeleider van Annabel in Europa en gaven ze samen reeds talrijke concerten o.m. in het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk.

Uitvoerders

  • Annabel Gordon, cello

  • Joannes Thuy, orgel

 

Inleiding

Voorafgaand aan het concert is er een inleiding voorzien. Meer info volgt nog.

 

Programma

Meer info volgt nog.

 

 

Coronamaatregelen

ANNA3 leeft alle maatregelen na die de overheid oplegt in de strijd tegen het coronavirus COVID-19: voor dit concerten worden de bezoekers geregistreerd, er is ontsmettingsmiddel voor uw handen, u dient een mondmasker te dragen en 1,5 meter afstand te houden van de andere bezoekers, u kan tickets betalen via uw smartphone (payconiq), de kerk wordt geventileerd, er is geen drankje na het concert,  enz…

Voor dit event hebben we een groen Covid-veiligheidslabel dat u hier kan consulteren.