ANNA3 | Adopteer een orgelpijp - Violon & Kromhoorn | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

IN DE VOLGENDE MAANDEN

Adopteer uw orgelpijp voor
VIOLON & KROMHOORN

 

In een orgel is er één pijp per noot/klaviertoets nodig; in ons geval dus 56 pijpen per register. De laagste noten hebben de grootste pijpen van +/- 2 meter; de hoogste noten de kleinste van 20 tot 10 centimeter.

 

 

Kies hier uw orgelpijp(en)

Goed om weten: Een Kromhoorn is een muziekinstrument uit de renaissance; een violon of vedel een muziekinstrument uit de oudheid en de middeleeuwen.

 

Wij hebben het plan om in het orgel twee nieuwe registers te plaatsen, een violon en een kromhoorn.
Om dit plan mogelijk te maken bieden we u de kans om één of meer orgelpijpen te “adopteren” van de in totaal 56 orgelpijpen per register, dus 112 ,orgelpijpen in totaal. Op die manier helpt u ons om deze registers te kunnen installeren én zal u daar bij toekomstige concerten mee van kunnen genieten.

Hieronder vindt u een tabel van de orgelpijpen en hun kostprijs. Deze prijs is naargelang de grootte (lengte) van de orgelpijp en het evenredig nodige werk.

Adopteert u één of meer orgelpijpen dan kunt dat op onderstaand formulier invullen en vermeld u het door u gekozen bedrag.

 

Hoe betalen?

U dient het bedrag storten op de projectrekening van het Orgelfonds van ANNA3 bij HERITA op de bankrekening met rekeningnummer
BE24 745 0270017 38 met de vermelding "gift ANNA3 Orgelfonds".

Uitvoerders

  • Orgelmaker DE MUNCK-CLAESSENS

 

Voor meer info

Contacteer Joannes Thuy via orgel@anna3.be

 

Voor giften vanaf 40 euro in 2021 ontvangt u een attest van HERITA dat u kan voegen bij uw belastingaangifte van 2022 om belastingvermindering te krijgen.

 

 

Zodra wij uw bijdrage hebben ontvangen, ontvangt u van ons een adoptie-certificaat. Uw naam of firma wordt discreet gegraveerd op de orgelpijp(en). U wordt uiteraard ook uitgenodigd voor de officiële installatie van de orgelpijpen en het bijhorend concert.

Alvast veel dank!