ANNA3 | Zondag 24 september 2023 | Zomerse Orgelklanken | Voces Aequales - Christel De Meulder, zang - Joannes Thuy, orgel | 17.00 uur concert - 16:45 uur inleiding - 16.30 uur deuren open | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zondag 24 september 2023

Ensemble Voces Aequales &
Cristel De Meulder, zang &
Joannes Thuy, orgel

 

17.00 uur concert

16:45 uur inleiding

16.30 uur deuren open

 

 

tickets

  • 16 EUR

  • 12 EUR (hechte & beste vrienden ANNA3)

  • 10 EUR (-26 jaar)

 

Payconiq

verkoop

aan de inkom,

betalen is mogelijk met bancontact, payconiq of cash

 

Voor ons laatste concert in onze reeks Zomerse Orgelklanken komt het vocaal ensemble Voces Aequales onder leiding van, en met sopraan Cristel De Meulder als soliste. Organist Joannes Thuy zal hen begeleiden en brengt enkele orgelsoli.

 

Ensemble Voces Aequales

Het ensemble ‘Voces Aequales’ is gegroeid uit de cursus ‘vocaal ensemble’ in de Academie voor Muziek en Woord te Hemiksem. Het ensemble bestaat uit 15 tot 20 vrouwen. Al vlug breidde de groep uit met bevriende zangeressen die ook een vocale opleiding volgen. De vaste dirigent en stichter van het ensemble is sopraan Cristel De Meulder.

Het plezier om samen te musiceren mondde snel uit in allerhande optredens buiten de academie. De zangeressen zijn ook zeer actief in andere koren of ensembles, daarom werkt ‘Voces Aequales’ projectmatig. Dit houdt in dat de partituren zelfstandig worden ingestudeerd zodat er sneller aandacht gaat naar samenklank en afwerking. Hierdoor kunnen programma’s op korte tijd verwezenlijkt worden. Composities voor gelijke stemmen worden onder het stof gehaald en met glans herboren.

Cristel De Meulder, zang

Cristel De Meulder behaalde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen de eerste prijs kamermuziek en het ‘Hoger diploma voor zang’ bij Liane Jespers. Aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel behaalde ze haar meestergraad. Zij heeft zich gespecialiseerd in klankgeoriënteerd zingen bij Lut Lemmens en Ingrid Voermans van het “Lichtenberger Institut für Gesang und Instrumentalspiel” in Duitsland.

Zij geeft zangles aan de ‘Academie voor Muziek en Woord’ van Hemiksem. Als soliste, wordt ze geregeld gevraagd voor diverse projecten van oude tot hedendaagse muziek in binnen- en buitenland. Zo was ze te horen op concerten in Zuid-Afrika, op het “Bamboo Organ Festival” in Las Piñas (Filipijnen), op concerten met ‘Voces Aequales’ en Jan Van Mol in Brazilië, concerten op het ‘Litouwse Festival Sugrizimai‘, tournee in Japan, enz...

De Meulder was betrokken bij diverse cd- en tv-opnamen, met onder meer het ‘Currende Consort’ o.l.v. Erik Van Nevel.

Haar repertoire omvat cantates, kamermuziek, oratoria, orkestmissen, passies en het klassieke religieuze repertoire voor alle gelegenheden. Ook de hedendaagse muziek is haar niet onbekend. Zij creëerde mee de opera Aquarius van Karel Goeyvaerts, Treurlied om Kayano van Gwendolyn Sommereyns.

Joannes Thuy, orgel

Na zijn muziekstudies werd Joannes in 1968 organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Als Muziektherapeut werkte hij enkele jaren in de psychiatrische klinieken van Venray (NL) en Sint-Niklaas. Van 1974 tot 2000 was hij Eerste Producer bij de Belgische Radio & TV, en produceerde er honderden programma’s over muziek, kunst, documentaires en informatie.

Hij was docent aan verscheidene muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel) en Gastprofessor aan de Universiteit Gent in de Vakgroep Communicatie-wetenschappen. Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde film- en toneelmuziek. Als organist is hij tegenwoordig te horen in verschillende Antwerpse kerken.

Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Faculteit Muziek, behaalde hij later het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music. Zo bespeelt Joannes momenteel in Nederland de beiaarden van Amersfoort (OLV toren en Belgenmonument) en Den Haag (Vredespaleis); in België is hij beiaardier van Temse. In de USA is hij sinds 2011 gastbeiaardier o.m. in Dallas, Texas. Met de Reizende Beiaard van de Stad Praag brengt hij in de zomer beiaardmuziek dichter bij de mensen.

uitvoerders

  • Ensemble Voces Aequales

  • Christel De Meulder, zang

  • Joannes Thuy, orgel

 

Inleiding

Voorafgaand aan het concert is er een korte inleiding voorzien.

 

Programma

Vlaamse meesters waaronder Flor Peeters, Jef Van Hoof, Peter Benoit, August De Boeck en Jacques Lemmens

 

Coronamaatregelen

ANNA3 leeft alle maatregelen na die de overheid oplegt in de strijd tegen het coronavirus COVID-19. Zo is er ontsmettingsmiddel voor uw handen.

Voor een gezond binnenklimaat wordt de kerk permanent geventileerd met verse buitenlucht waardoor we voldoen aan de normen voor horeca en evenementenzalen.

U kan tickets contactloos betalen via bancontact of via smartphone (payconiq).

Voelt u zich ziek, kom dan zeker niet!