ANNA3 | Zaterdag 16 december 2023 | Meezing-Kerst-Concert | Ortolaan - Klankjorum - Sint-Annakoor - Joannes Thuy, orgel | 20.00 uur concert - 19:30 uur deuren open | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zaterdag 16 december 2023

Komt allen tezamen
MEEZING-KERSTCONCERT

 

20.00 uur concert

19.30 uur deuren open

 

 

tickets

  • 10 EUR

  • 6 EUR (-26 jaar)

Uw ticket kan u in de pauze ruilen voor een gratis glaasje cava of een fris watertje

 

Payconiq

verkoop

enkel aan de inkom,

betalen is mogelijk met bancontact, payconiq of cash

 

In de aanloop naar Kerstmis, zingen we met iedereen samen de mooiste kerstliederen, oude en nieuwe, afgewisseld met enkele solo-optredens van onze gastkoren. Maar we rekenen vooral het publiek, U dus!

Het ticket voor dit concert is ook goed voor een gratis  watertje of cava in de pauze. Met dat opkikkertje kan u de stembanden smeren en er terug tegenaan gaan.

Andere dranken verkoopt het Jeugdhuis 't Link  tijdens de pauze en na het concert ten voordele van de Warmste Week!

 

De opbrengst van het concert gaat integraal naar het Orgelfonds Edmond Reyn ten bate van het orgel van de Sint-Anna-ten-Drieënkerk. Met het ingezamelde geld wil ANNA3 de renovatie- en nodige instandhoudingswerken betalen van ons orgel met zijn 19 registers en 1.120 pijpen. Na de volledige reiniging van het orgel en herstelling van twee blaasbalgen, willen we graag twee nieuws registers plaatsen: een violon en een kromhoorn.

 

Ortolaan-koor

De naam 'Ortolaan' is ontleend aan de gelijknamige zangvogel Hortulanus. Het is een schaarse broedvogel die voorkomt in de Kempen en Oost-Nederland. Hij behoort tot de familie van de rietgorzen en is welbekend om zijn fraaie zang.

Het Ortolaan gemengd koor bestaat dit jaar 70 jaar en telt momenteel 23 enthousiaste koorleden

Van de aanvankelijk eenvoudige madrigalen en volksliederen werd het repertoire met de jaren uitgebreid.

Zo heeft het koor zowat alle terreinen van de koormuziek betreden.

Klankjorum

Klankjorum - even onconventioneel en verrassend als zijn naam doet vermoeden - werd eind 1997 opgericht door een paar creatievelingen op de Antwerpse Linkeroever. Al is 'organisch gegroeid' wellicht een betere omschrijving voor deze ontstaansgeschiedenis: wat begon als een gelegenheidsproject, kon meteen op de nodige bijval rekenen en groeide binnen de kortste keren uit tot een constante waarde.

Klankjorum wil in een positieve en constructieve sfeer muziek maken met amateurzangers die graag meerstemmig zingen en die er vreugde en energie in vinden om dit samen te doen.

Ze verleggen hun muzikale grenzen door zich op regelmatige basis professioneel te laten coachen.

Sint-Anna-koor

Een groep mensen die in een ander leven meestal heel andere dingen doen dan zingen, netjes ingedeeld in vier partijen.

Zij repeteren elke dinsdag in de weekkapel van de Sint-Anna-ten-Drieënkerk en dit onder de deskundige leiding van Myriam Baert. Tijdens deze repetities wordt hard en degelijk werk afgewisseld met een lach en een grap zodat ze klaar zijn om de hoogtepunten van het kerkelijk jaar op te luisteren in de kerk op Linkeroever.

uitvoerders

  • Ortolaan olv Paul Melaerts

  • Klankjorum olv Johan Clerckx

  • Sint-Annakoor olv Myriam Baert

  • Joannes Thuy zorgt voor de begeleiding op orgel

 

Programma

Oude en nieuwe kerstliederen, afgewisseld met enkele korte kooroptredens zodat uw stem even kan rusten.

 

Coronamaatregelen

ANNA3 leeft alle maatregelen na die de overheid op het ogenblik van het concert oplegt in de strijd tegen het coronavirus COVID-19.

Er is ontsmettingsmiddel voor uw handen, we meten de CO2 in de kerk en de kerk wordt permanent geventileerd met verse lucht, enz…