Zaterdag 2 maart 2024 - 20 uur - Rotary Antwerpen Park vzw | Liebrecht Vanbeckevoort & Ataneres Ensemble | Sint-Anna-ten-Drieënkerk Antwerpen Linkeroever

Zaterdag 2 maart 2024

Liebrecht Vanbeckevoort
& Ataneres Ensemble

 

20.00 uur concert

19.00 uur deuren open

 

tickets

  • 40,00 euro

 

verkoop

enkel via reservaties@rc-ap.be

 

Rotary Antwerpen Park vzw organiseert met dit concert een benefietavond ten bate van een aantal sociale doelen.

Zij leggen de lat hoog met het bekende strijkorkest Ataneres ensemble en pianist Liebrecht Vanbeckevoort die laureaat was van de Koningin Elisabethwedstrijd 2007.

 

Ataneres Ensemble is een strijkorkest met Leuvense roots dat klassieke muziek dichter bij het grote publiek wil brengen. Het ensemble is opgevat als een horizontaal muzikaal collectief, zonder dirigent, en waar elke muzikant inspraak heeft in het artistieke eindproduct. Naast het gevestigde repertoire richten we ons op originele combinaties over verschillende muziek- en artistieke genres heen.

Sinds de oprichting in 2017 heeft het ensemble bekendheid verworven met tal van cross-over projecten. Deze omvatten zowel klassieke als hedendaagse repertoires, die vaak minimalistisch en avant-gardistisch zijn, zoals combinaties met film of woordkunst. We leggen expliciet de nadruk op Belgische hedendaagse muziek.

Ataneres bestaat uit een kern van prijswinnende en toonaangevende kamermusici en wordt aangevuld met musici uit de grote symfonieorkesten in België.

Het strijkorkest concerteerde al in tal van prestigieuze Belgische zalen (zoals Flagey, Concertgebouw Brugge, Bijloke en Koningin Elisabethzaal) en op tal van gerenommeerde festivals (o.a. Klarafestival - Waldenfestival, Belgische Muziekdagen en Festival Zeeuwsch-Vlaanderen).

Pianist Liebrecht Vanbeckevoort bouwde als laureaat en publiekslieveling van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2007, een ijzersterke reputatie op als concertpianist. Sindsdien concerteert hij op internationale podia in heel Europa, Israël, China, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten.

Zijn omvangrijke repertoire reikt van Bach tot vandaag en omvat zo’n 40 met orkest uitgevoerde pianoconcerti van o.m. Bach, Mozart, Beethoven (het integrale werk voor piano en orkest), Chopin, Brahms, Liszt, Grieg, Ravel, Gershwin, Rachmaninov, Tchaikovski, Prokofiev, Shostakovitch, De Boeck, Devreese… met orkesten als Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, Belgian National Orchestra, Youth Orchestra Flanders, Casco Phil, l’Orchestre National d’Ile de France, Anhaltische Philharmonie Dessau, Kölner Akademie, Krakow Philharmonie, European Union Chamber Orchestra, Cape Town Philharmonic, Johannesburg Philharmonic, onder leiding van gereputeerde dirigenten als Brossé, Herreweghe, Hrusa, Gamba, Judd, Kochanovsky, Mazzola, Pehlivanian, Tabachnik, Varga, Weller, …

Als gepassioneerd kamermusicus en Steinway Artist deelt Liebrecht graag het podium met gelauwerde artiesten Hij is tevens lid van het Roeland Hendrikx Ensemble. Ook met jazz-pianist Jef Neve vormt hij een succesvol pianoduo. Vele van deze samenwerkingen krijgen een belangrijke plaats in zijn discografie, die inmiddels 15 cd-opnames telt en internationaal wordt gewaardeerd en uitgezonden.

Liebrecht Vanbeckevoort is professor piano aan LUCA School of Arts te Leuven. Hij wordt regelmatig uitgenodigd voor masterclasses – van Brussel tot Kaapstad en van Boston tot Seoul – en is een veelgevraagd jurylid bij diverse pianoconcours. Daarnaast is hij een enthousiast en geëngageerd reisleider op muziekreizen voor het Davidsfonds.

uitvoerders

  • Ataneres Ensemble

  • Pianist Liebrecht Vanbeckevoort

 

Meer info